MIHAJLOVIĆ KONAČNO PRIZNAO: Nisam više selektor Srbije, preuzimam Sampdoriju! (VIDEO)

Posle revijalne utakmice u kojoj je A tim savladao selekciju novinara, Siniša Mihajlović objavio da se povlači sa funkcije selektora

  • 18

Siniša Mihajlović povukao se sa mesta seletora fudbalske reprezentacije Srbije. On je to obelodanio na konferenciji za medije posle revijalne utakmice u kojoj je A tim savladao selekciju novinara sa 2:0.

- Prethodnih dana često se postavljalo u javnosti pitanje u vezi moje dalje karijere, jer moj ugovor ističe krajem meseca. Zbog poštovanja prema mečevima sa Rusijom i selekcijom novinara, nisam se bavio time. Pošto je o je sve to završeno, hteo bih da vas obavestim o odluci i razlozima kojima sam se rukovodio - počeo je Mihajlović, a onda obelodanio ono što je javnost već znala:

- Posle razgovora sa čelnicima Saveza i dugog razmišljanja doneli smo odluku. Nisam više selektor Srbije. Žao mi je jer sam proveo divnih 18 meseci na klupi nacionalnog tima. Oformio sam selekciju od mladih momaka koji su bili nepoznati tačnije nepriznati. Pred ovim momcima je svetla budućnost.

Zatim je sada već bivši selektor objasnio svoje razloge.

- Prihvatio sam poziv Sampdorije u kojoj sam igrao četiri godine. Taj poziv nije ni malo uticao na odlazak, jer se jednostavno desio. I ovih 18 meseci imao sam pozive klubova. Odluku sam bazirao na tome što Tomislav Karadžić, kao predsednik, i Zoran Laković, kao sekretar, nisu mogli da mi garantuju da će i dalje vršiti te funkcije. Ostao bih da su i oni ostali. Ne znam ko će da dođe i kako će da se ponaša, a oni su ljudu kojima verujem - rekao je Mihajlović.

Upitan da li je novac uticao na odluku, Mihajlović je odgovorio:

- Novac nikada nije bio problem. Moj ugovor bi bio isti kao i do sada da sam ostao. Uticale su neke druge stvari. Razgovori sa čelnicima FSS su proticali u korektnom tonu. Hteo bih da im se zahvalim na želji da mi zadrže, to mi kao čoveku mnogo znači. Naš fudbal sa njima ima blistavu budućnost i želim im da ostanu na funkcijama - objasnio je novi trener Sampdorije.

- Hoću da se zahvalim mojim igračima, stručnom štabu, novinarima i navijačima na saradnji. Ovaj posao je uvek na meti javnosti i uobičajene su nesuglasice koje su se dešavale. Odlazim pružene ruke  svima, jer se možda jednog dana vratim i opet budem selektor. Nikada se nisam pokajao što sam bio selektor i nikada neću. To mi je bila velika želja i izazov, to nisam nikad krio - poručio je za kraj Siniša Mihajlović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!;

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    19. novembar 2013 | 22:46

    "Nisam više selektor Srbije" Bože hvala ti , došao je i taj dan napokon . Bio si i ostaceš najgori selektor na ovim prostorima ikada . Kao trener i covek si 0 !

  • Nemanja

    19. novembar 2013 | 22:37

    Idi idi nesanice, da nevidim tvoje lice da mi booll ova nestane nekog dobrog tole da dovedee....

  • srki

    19. novembar 2013 | 22:45

    Ode ON u Sampdoriju...srecan put i ne vracaj se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA