FIFA gura Ronalda do Zlatne lopte!

Svetska fudbalska federacija pomerila glasanje za najboljeg igrača do 29. novembra, što daje šansu Portugalcu da prestigne Riberija i Mesija, koji se kotiraju kao najveći favoriti za trofej

  • 3

Svetska kuća fudbala (FIFA) odlučila je da produži glasanje za Zlatnu loptu do 29. novembra, a ova odluka svakako najviše ide u korist Kristijanu Ronaldu, koji je briljirao u baražu za Mundijal i sa četiri gola (het-trik u revanšu) odveo Portugal u Brazil.

Glasanje je trebalo da traje do 15. novembra, i u tom trenutku glavni favorit bio je Frank Riberi, kao i osvajač dosadašnja tri priznanja Lionel Mesi, ali je FIFA pomerila glasanje zbog baraž mečeva.

Ronaldo je ove sezone na 20 utakmica postigao čak 32 gola, uključujući pet het-trikova, dok je tokom 2013. godine na 55 utakmica dao 66 pogodaka.

Skraćena lista finalista u borbi za Zlatnu loptu biće objavljena 9. decembra, dok će najbolji igrač godine na osnovu glasova selektora i kapitena reprezentacija te novinara biti proglašen 13. januara u Cirihu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA