JOJIĆ OPET HEROJ: Izveo Partizan iz magle i vratio ga na vrh tabele! (FOTO) (VIDEO)

Golom u 35. minutu Miloš Jojić po ko zna koji put u ovoj sezoni postao junak crno-belih i doneo pobedu protiv Voždovca 1:0. U nadoknadi vremena domaćini oštećeni za čist penal

  • 25

Fudbaleri Partizana u poslednjem susretu 13. kola Jelen Superlige savladali su kao gosti Voždovac 1:0 u meču bez publike na stadionu Obilića. Srpskog šampionu ovo je bio drugi od tri uzastopna meča bez publike, jer su kažnjeni sa dve utakmice pred praznim stadionom kao domaćini zbog divljanja navijača na 145. "večitom" derbiju, a suspenziju odraditi u narednom kolu, kada u Humsku dolazi Spartak.

Viđena je borbena utakmica sa dosta prilika na obe strane u kojoj su se nešto bolje snašli crno-beli, mada Voždovac ima čime da žali, a o nedosuđenom penalu u sudijskoj nadoknadi biće dosta polemike narednih dana. Nemanja Petrović, koji je neposredno pre spornog momenta ušao u igru, očigledno je igrao rukom u svom šesnaestercu i to bez preke potrebe, ali pištaljka sudije Miodraga Gogića nije se oglasila.

Miloš Jojić po ko zna koji put ove jeseni ispao je ključni igrač crno-belih, postigavši pobedonosni gol u 35. minutu, posle odlične akcije Partizana i ubacivanja lopte u prazan prostor od strane Ninkovića. Nepravedno bi nilo ne istaći i odličnog Vladimira Stojkovića koji je imao nekoliko sjajnih intervencija, baš kao i njegov kolega sa suprotne strane Nikola Perić.

Utakmica je igrana u uslovima na granici regularnosti, jer je magla ometala fudbalere, gledaoce i sudije u dobrom delu toka.

Voždovčani su, pored šanse u sedmom minutu, do primljenog gola bili uglavnom skoncentrisani na odbranu. Kada su se našli pred imperativom da jure prednost renomiranog protavnika uzvratili su prilično žestoko, ali falilo je preciznosti u završnici akcija. Promašaj Lalića u 70. minutu možda je najveći koji smo videli na domaćim terenima u ovoj polusezoni.

Na kraju, iskusniji tim ostvario je cilj, ne baš na impresivan način, ali u Humskoj neće mnogo prigovarati, jer je cilj da se kako tako prezimi na čelu tabele, gde su se crno-beli vratili sa nova tri boda.

VOŽDOVAC - PARTIZAN 0:1

(Jojić 35)

Stadion: Obilića. Gledalaca: Nema. Sudija: Miodrag Gogić (Novi Sad)

VOŽDOVAC: Perić, Jašić, Dragović, Ćulibrk, Lalić (od 75. Đorđević), Mićić, Sekulić (od 64. Ožegović), Milovanović, Marušić (od 84. Karaklajić), Obradović, Veljović.

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov, Đemba Đemba, Ilić, Jojić, Ninković, A. Živković (od 76. Marković), Luka (od 90+1 Petrović).

TOK MEČA

1. minut - Utakmica je počela. Voždovac je izveo početni udarac, a ekspresno se u ofsajdu našao njihov napadač Veljović.

6-7. minut - Dva dešavanja pred golom Partizana, Prvo je napadač Voždovca Obradović pokušao da iznudi penal teatralnim padom pored prezimenjaka u crno-belom, odmah zatim šansa za Marušića, koji je pobegao Đemba Đembi, ali Stojković brani.

10. minut - Gužva pred golom domaćima posle kornera za Partizan koji je izveo Ninković. Voždovčani izbijaju loptu u polje.

13. minut - Dva slobodna udarca zaredom za crno-bele. Prvo je posle šuta Ninkovića lopta pogodila u ruku jednog igrača Voždovca, a u ponovljenom pokušaju Jojić sa manje razdaljine gađa visoko preko gola. Nedugo zatim gosti su opet zapretili brzom akcijom, međutim Luki je pobegla lopta koju je uhvatio golman Perić.

17. minut - Mićić posle prekida i dobrog proigravanja šutira visoko preko gola Partizana.

18-19. minut - Odmah je uzvratio Partizan, Andrija Živković dolazi do lopte posle odbitka i šutira preko gola. Zatim još bolja šansa za Ninkovića koji je imao čistu situaciju, Perić brani. Spustila se magla i vidljivost na utakmici je na granici regularnosti.

22. minut - Šut Živkovića sa pet-šest metara, desno iskosa, Perić brani, pa potom hvata loptu. Golman Voždovca nesumnjivo je najbolji pojedinac u dosadašnjem toku utakmice.

32. minut - Prilika za Voždovac posle prekida, Stojković na mestu posle centaršuta Milovanovića i pokušaja Ćulibrka. Nešto kasnije Veljović ponovo pada u kaznenom prostoru Partizana, traži penal, ali ne dobija ga.

35. minut GOOOOL 0:1 - Ninković je uposlio Jojića koji se odlično ubacio u prazan prostor, pobegao odbrambenim igračima Voždovca, izbio pred Perića i matirao ga levicom.

38. minut - Dragović se našao u prilici da donese brzo izjednačenje, lopta odlazi preko gola. Ponovo je opasnost po gol crno-belih došla posle nabacivanja Milovanovića iz slobodnog udarca.

40-43. minut - Opsada gola Partizana, dva kornera , još nekoliko nabacivanja, a kad se činilo da je pritisak prošao Dragović se našao u velikoj šansi, ali Stojković još jednom pokazuje da je naš najbolji golman.

45. minut - Kapiten crno-belih Saša Ilić propustio je priliku da možda i reši meš, njegov udarac sa ivice kaznenog prostora otišao je tik pored stative. Zatim je sudija Gogić označio kraj poluvremena.

46. minut - Utakmica je nastavljena. Magla na Vračaru sve gušća.

52. minut - Prva velika šansa u nastavku, Obradović šutira, Stojković brani, lopta završava u korneru. Posle udarca iz ugla Voždovčani su tražili penal. Zbog slabe vidljivosti teško je reći šta se uopšte desilo.

55. minut - Prilika i za Partizan, udarac Ninkovića Perić brani.

60. minut - Voždovčani po ko zna koji put prete posle prekida koji izvodi Milovanović.

65. minut - Magla se delimično razišla, vidljivost je bolja, odmah je zapretio šampion iz kontre, udarac Ninkovića uktrotio je Perić.

70. minut - Lalić sa par metara od gola prebacuje Stojkovića i prečku, posle centaršuta Milovanovića. Ima za čim da želi domaćin ovog susreta.

85. minut - Tempo je opao, a došlo je i do čarki pred golom Voždovca, Volkov je dobio udarac u duelu sa Dragovićem.

92. minut - Igrač Partizana očito je igrao rukom, ali sudija ne svira penal.

93. minut - Kraj.

TABELA: Partizan 27, Crvena zvezda 26,  Čukarički 22, Radnički Niš 21, Jagodina 21, Novi Pazar 21, Vojvodina 21, Spartak 20, OFK Beograd 16, Napredak 16, Javor 14, Voždovac 13, Radnički 1923 13, Sloboda 13, Donji Srem 10, Rad 10.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA