LŠ: Atletikovi ''turisti'' odoleli na ruskoj zimi! (FOTO) (VIDEO)

Španski tim, koji je pre ovog kola uspeo da obezbedi prvo mesto, odigrao 1:1 protiv Zenita u Sankt Peterburgu

  • 0

Ni debeli minus na stadionu ''Petrovski'' nije poremetio fudbalere Atletika iz Madrida da neporaženi napuste Sankt Peterburg i tako potvrde apsolutnu dominaciju u Grupi G Lige šampiona. Na kraju Zenit - Atletiko 1:1 (0:0).

Nadali su se domaći navijači da bi Zenit eventualnom pobedom nad Špancima, koji su kao ''turisti'' stigli u Rusiju, jer su već obezbedili prvo mesto i drugu fazu, bio na korak od druge faze s obzirom na to da u poslednjem kolu gostuju prežaljenoj Austriji iz Beča, ali ne samo da nisu pobedili nego su moraju da spasavaju i bod i koliko-toliko ostanu u igri.

Bolju igru u prvom delu Zenit nije uspeo da iskoristi, a već početkom drugog poluvremena kažnjen je za promašaje. Igrao se 53. minut, kada je Atletiko iz kontranapada ugrozio gol domaćina, koji je zatresao Adrijan Lopez i tako postigao svoj prvi pogodak u LŠ.

Rusi su tada krenuli na sve ili ništa, međutim, napadači domaćeg tima nisu bili precizni u nekoliko navrata. Ali zato jeste odbrambeni igrač Atletika Aldevil u 74. minutu, uz nespretnu intervenciju golmana Kurtoe, čime je postavljen i konačan rezultat, ali i nastavljen rekord Zenita, koji osam evropskih mečeva na svom terenu nije izgubio.

GRUPA E:

Steaua - Šalke

Bazel - Čelsi

GRUPA F:

Arsenal - Olimpik Marselj

Borusija D. - Napoli

GRUPA G:

Zenit - Atletio Madrid 1:1

(Aldevil 74 - Adrian 53)

Porto - Austrija Beč

GRUPA H:

Ajaks - Barselona

Seltik - Milan

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA