Miličić - srpski vitez opevan u osmercu (VIDEO)

Srpski košarkaš ušao u stihove Žareta i Gocija, refren: "Evo našeg novog Kraljevića Marka, evo našeg delije Miličića Darka"

  • 1

Košarkaš Minesota Timbervulfsa Darko Miličić ni u dalekoj Americi nije zaboravio svoje srpske, krajiške korene. Zbog toga bivšeg reprezentativnog centra veoma cene u Republici Srpskoj, a muzičari Žare i Goci odlučili su da njemu u čast spevaju pesmu u kojoj se dive svemu što je on uradio u svojoj sportskoj karijeri, prenosi "Kurir".

Refren "Evo našeg novog Kraljevića Marka, evo našeg delije Miličića Darka" govori o statusu koji srpski košarkaš ima među tamošnjim Srbima.

Nekoliko poslednjih godina Darko Miličić letuje u rodnom kraju svojih predaka u okolini Šipova i učestvuje u tradicionalnom takmičenju Janjski višeboj, koje podrazumeva drevne discipline iz tog kraja, poput košenja livada, nadvlačenja konopca, bacanja kamena s ramena, skoka udalj... Miličić od 2009. godine nosi titulu viteza Janjskog višeboja.

- Koristim pauzu u NBA ligi da dođem u selo Janj i da se družim sa svojim narodom. Volim rodni kraj svojih roditelja i predaka i ovde se sjajno osećam - rekao je letos Darko Miličić.

Gorostasni centar priznaje da uživa u narodnim običajima i pesmama.

- Niti glumim, niti pokušavam da radim ono što ne umem. Umem da igram košarku i da volim Srbiju i Srbe. Sve ostalo je prolazno i smešno.

Inače, iz tog kraja poreklo vode i bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić, kao i proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen.

Dok drugi pevaju o Darku Miličiću, njegov klupski drug Nikola Peković zabavlja se na karaokama. Pekmen je s nekoliko kolega iz Vulfsa prepevao hit grupe "En'Sink", ali je pred kraj spota skinuo slušalice i pitao:

- Imate li neke srpske pesme?

Pesma o Darku Miličiću

Iz doline Janjske poš‘o,

U legende žive doš‘o,

Cijeli svijet i Amerika

Čuli su za Krajišnika.

Evo našeg delije Miličića Darka,

Evo našeg novog Kraljevića Marka,

Evo našeg delije Miličića Darka.

Svuda gdje je Darko stig’o

Tri je prsta uvijek dig’o,

Ćirilična piše slova,

To je Srbin iz Šipova.

Evo našeg delije Miličića Darka,

Evo našeg novog Kraljevića Marka,

Evo našeg delije Miličića Darka.

Nikad Darko nije prest’o

Misliti na rodno mjesto.

Janjani su svi na broju

Na Janjskome višeboju.

(Izvor: "Kurir")

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peković Amerima: Imate li srpske pesme? | Telegraf - Najnovije vesti

    25. februar 2012 | 12:23

    [...] u Srbiji zarađuju više od doktora nauka!ParadaPOSLEDNJA VEST: Dramska spisateljica…ShowtimeMiličić – srpski vitez opevan u osmercu (VIDEO)SrbijaSrbiji preti nestašica lekova!HronikaBojović u jednokrevetnoj ćeliji, jede, pije i [...]

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA