Za ovih 17 bizarnih sportova niste čuli! (VIDEO)

Na svetu postoje raznorazni sportovi ili takmičenja koja prelaze čak i granicu bizarnosti. Od kotrljanja sira, preko vađenja crva do takmičenja u "Kvidiču". Možda sportovi zaista nisu normalni, ali na kreativnosti svaka čast

  • 4

Možda mislite da ste ljubitelj sporta? Pogledajte ove sportove za koje možda nikada niste čuli, a praktikuju se u svetu, pa vidite da li biste se bavili njima.

1. ŠAH - BOKS

Ovaj sport podrazumeva igranje šaha u bokserskom ringu. Protivnici na smenu igraju ova dva sporta  u jedanaest rundi: šest rundi šaha, svaka po četiri minute i pet rundi boksa po  tri minute. Dakle, da biste bili uspešni u ovom sportu potrebno vam je znanje u šahu, kao i zavidna veština zadavanja udaraca.

Da ne pominjemo koliku koncentraciju treba da poseduje osoba da posle udaraca povlači prave poteze u šahu. Ovaj sport je nastao u Londonu, ali je veoma popularan u Rusiji.

2. FIRENTINSKI RAGBI

Neobi;an sport koji predstavlja neku mešavinu ragbija i prave tuče. Iako se ragbi smatra pravom muškom igrom njegova verzija u Firenci je dobila još oštriji oblik.

Igrači se međusobno tuku, dozvoljena su udaranja, laktanja i davljenja, ali zabranjeno je zadavati iznenadne udarce i šuteve u glavu, a cilj je loptu probaciti kroz rupu na drugoj strani terena.Ovaj sport uživa veliku popularnost u Toskani i stadionu su puni. Zaista treba imati veliku hrabrost oprobati se u Firentiskom ragbiju.

3. Skokovi sa litice

Treba biti zaista pravi ljubitelj ekstremnih sportova da biste skakali sa litica koje ponekad dostižu trideset metara. Svake godine, Red Bull organizuje Svetski šampionat u ovoj disciplini, gde 11 osoba spremnih za ovakvu vrstu izazova putuju širom sveta i izvode po četiri skoka na nekim od najneverovatnijih lokacija naše planete.

4. NOŠENJE ŽENE

Prava prilika da pokažete ko je muško i u kući i van njega. Propozicije ovog sporta su vrlo jednostavne. Preneti svoju voljenu preko poligona koji je sastavljen od prepreka za što kraće vreme.

Prepreke mogu da budu ograde, kamenje, vodene površine, a o njima odlučuje Međunarodni komitet za pravila u nošenju žena. Sport je nastao u Finskoj, a veoma je popularan u celom svetu, čak postoje i Svetska prvenstva u ovom sportu.

5. TRKA AVIONA

I ovaj sport je nastao inicijativom Red Bulla. Kao što i samo ime kaže u ovom sportu avioni se trkaju pokušavajući da za što kraće vreme pređu zadatu distancu. Tokom vožnje izvode raznorazne akrobacije i vratolomije, a jedini uslov je da prolaze između visokih čunjeva koji su postavljeni na vodi.

6. SURFOVANJE NA MLAZNIM TALASIMA

Iako dosta liči na obično surfovanje znatno je teže. Daske na kojima su surferi imaju mlazni pogon i automatski prave talase na kojima se surfuje. Najveći talas koji je ikada "zajahan" imao je visinu čak 27 metara, što zaista predstavlja neverovatan podvig. Na Havajima sport uživa veliku popularnost, što je donekle i logično, s obzirom na klimu na "rajskom ostrvu.

7. SANKANJE NA ASFALTU

Ovaj sport je na neki način sličan trci trokolica koja je popularna kod nas. Trka se održava na strmim ulicama, a takmičari se trkaju na sankama sa točkovima bez drugog načina da koče i upravljaju osim svojim nogama. Sport je nastao u Americi i veoma je popularan među mladim naraštajima u Evropi.

8. KOTRLJANJE SIRA

Jedan od verovatno najbizarnijih sportova. Niz veoma strmo brdo takmičari se bore će se prvi skotrljati niz brdo, jureći kolutove sira. Ovo takmičenje se svake godine održava u Gloučesteru na zapadu Engleske, gde je i nastalo. Na ovaj način Englezi odaju počast siru.

9. LETENJE U ODELU SA KRILIMA

Sport koji donosi neverovatan osećaj. Osoba koja poleti sa strme litice ili skoči iz aviona pored padobrana ima na sebi specijalno odelo sa krilima koje omogućava letaču da  produži let i da bukvalno krstari nebom, a ne pada tolikom brzinom ka zemlji. Kada i samo gledate ove osobe kako to rade osećate se neverovatno, a ne može ni da se zamisli kako je njima.

10. TRKA U BLATU

Veoma fizički zahtevna trka. Pored toga što je distanca koju morate da pređete dugačka čak 20 kilometara, na stazi se nalazi i veoma teški poligoni koje morate da prođete. Iako je teška sve je popularnija naročito kod nežnijeg pola,  a svake godine se održava u Sidneju.

11. SEPAK TAKRAV

Sepak Takrav ili nožna odbojka je sport koji je nastao i uživa veliku popularnost u Jugoistočnoj Aziji. Sportisti izvode neverovatne akrobacije tokom meča, pa imate utisak kao da gledate sport koji je pravljen za film "Matriks". Ekipe broje tri člana, a kao i u odbojci imate pravo na tri kontakta pre nego što prebacite loptu na suparničku stranu. Kod nas se vrlo često može videti na kanalima Eurosporta.

12. TAKMIČENJE U PEVANJU PTICA

Veliko je pitanje da li se ovo može nazvati sportom. Igra je nastala u Surinamu, a propozicije su sledeće. Bori se dve osobe međusobno koje stoje jedan pored drugoga, a ispred njih se nalaze kavezi sa njihovim pticama. Svaki put kada se ptica osobe koja je njeg vlasnik oglasi ona dobija poen. Takmičenje je vremenski ograničeno, a pobedu odnosi osoba čija se ptica više puta oglasila.

13. SKUPLJANJE CRVA

Tradicionalno takmičenje gde se porodice međusobno bore da sakupe što više crva za trideset minuta. Svaka porodica dobija svoj prostor zemlje 3x3 metra i vilu, štap i muziku kako bi izazivali vibracije i prizivali crve na površinu. Sport je nastao u Vilastonu u Engleskoj.

14. ŠUTIRANJE NOGU

Još jedan sport koji je nastao u Velikoj Britaniji, ovoga puta u Velsu. Takmičari se drže za ramena i međusobno se šutiraju u noge, pokušavajući da obore protivnika. Poen se dobija svaki put kada suparnik padne na zemlju. Sudija je tu eventualno odsvira kraj, ako je igrač izgubio mnogo krvi prilikom šutiranja ili ne može da stoji više na nogama.

15. KVIDIČ

Izmišljeni sport iz romana "Hari Potera" postao je stvaran. Na koledžu u Vermontu je nastala njegova realna verzija. Sa metlom između nogu takmičari pokušavaju da probace loptu kroz neki od tri prstena koji pripadaju rivalu.

Naravno kao i u romanu Dž.K. Rouling juri se i zlatna skrivalica koja nosi ekstra poene, samo što u stvarnom svetu čovek u zlatnom predstavlja skrivalicu. Postoje lige i Svetska prvenstva u ovom sportu.

16. LIMBO SKEJTING

Cilj ovog sporta je da što duže vozite rolšue u špaga položaju i da za to vreme prođete ispod što više vozila. Ovaj sport je izmišljen u Indiji, a njime se uglavnom bave deca. Aniket Čindlak je rekorder u ovom sportu. On je kada je imao šest godina vozio u ovom položaju čak 53 sekunde, a prošao je za to vreme ispod 82 parkirana automobila.

17. AMERIČKI FUDBAL U DONJEM VEŠU

Sport na kome je minimum 90% publike muška populacija. Ovo je spoj američkog fudbala i lepih žena. U ovom sportu postoji šest timova u dve konferencije, a sve prati američka MTV televizija. Sve je popularniji, a sigurno je da muškarce mnogo više zanima kako izgledaju učesnice utakmice, a ne šta se zapravo dešava na terenu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 000

    30. novembar 2013 | 11:50

    Cuo sam za 9/17, je l' to prolazna da sam bizaran?

  • Nina

    30. novembar 2013 | 01:38

    Ovi sa sirevima najvece budale... Jurimo da se polomimo!

  • Srb Cop

    30. novembar 2013 | 01:45

    Sah box je vrh. Dokaz da um caruje a i snaga dobro dodje:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA