JOJIĆ DVA PUTA U MREŽU: Partizan pobedio Spartak i ostao na vrhu!

Golovima Miloša Jojića iz jedanaesterca u 51. i slobodnjaka u 59. minutu srpski šampion ostvario pobedu i zadržao prvo mesto na tabeli ispred večitog rivala

  • 7

Fudbaleri Partizana  pobedili su subotički Spartak na svom terenu u 14. kolu Jelen Superlige i tako zadržali prvo mesto na tabeli sa  31. bodom odnosno dva više od večitog rivala Crvene zvezde. Zbog kazne koju su dobili, crno-beli su i ovaj meč igrali pred praznim tribinama.

Zanimljivo je da je Spartak do sada dao samo jedan gol crno-belima iz šest poslednjih mečeva računajući i ovaj, a na pretposlednjem meču na kraju prošle sezone pretrpeli su ubedljiv poraz od Partizana od 5:0. A ova dva rivala sastaju se i u sredu u Subotici u okviru četvrtfinala Kupa Srbije...

Crno-beli su do pobede došli tek u drugom poluvremenu i to iz prekida, a oba gola postigao je Jojić. Najpre iz jedanaesterca u 51. minutu, posle igranja rukom jednog igrača Spartaka a zatim je Jojić stavio tačku na i odličnim šutem sa 17 metara u 59. minutu, pogodivši rašlje spartakovog gola.

Prvi petnaest minuta meča protekli su u odmeravanju snaga, Partizan je imao blagu inicijativu ali ništa ozbiljno da bi ugrozio gol protivnika....

Ipak i u takvoj bezidejnoj igri, crno-beli su stvarali kakve takve šanse poput jedne u kojoj je Predrag Luka pogodio prečku a zatim i Jojić promašio gol.

Posle tog momenta, a na kraju poluvremena, Partizan je krenuo u ofanzivu, ređali su se dobri napadi, šanse ali nisu bili dovoljno koncentrisani da pogode gol, pre svih Luka, koji je imao odličnu šansu u 37. minutu... Međutim, to je bilo sve što su crno- beli prikazali za prvo poluvreme.

U nastavku meča Partizan je napao još žešće, a ta incijativa donela mu je jedanaesterac, pošto je posle jednog šuta na gol igrač Spartaka igrao rukom.

Doduše, arbitar meča je malo zakasnio pa je dosudio penal tek posle nekoliko sekundi kada su se igrači crno-belih pobunili. Penal je izveo Jojić i Partizan je poveo od 51. minuta...

Od tada pa nadalje, krenula je potpuna ofanziva srpskog šampiona, koji je samo osam minuta kasnije ponovo došao do gola i to iz slobodnog udarca koji je izveo Jojić u 59. minutu. Jojić je dao gol sa istog mesta odakle je postigao i Zvezdi prošle sezone u meču za titulu.

Pošto je već bilo očigledno da će crno-beli rutinski privesti ovaj meč kraju trener srpskog šampiona Vuk Rašović u igru je ubacio i mladog Šaponjića koji je sa 16 godina i tri meseca postao najmlađi debitant u istoriji Partizana.

Do kraja meča crno-beli su imali još nekoliko šansi, ali je rezultat ostao nepromenjen

JELEN SUPERLIGA, 14. kolo

Subota:

Javor - Jagodina 0:1

(Pešić 85.)

OFK Beograd - Crvena zvezda 1:2

(Čavrić 55. - Mrđa 43, Ninković 80.p.)

Radnički Kg - Novi Pazar 2:0

(Spalević 17. - Tintor 34.)

Partizan - Spartak Subotica 2:0

(Jojić 51. pen, 60.)

Radnički Niš - Čukarički 1:0

(Živković 90+4)

Sloboda - Donji Srem 0:1

(Zec 63)

Vojvodina - Napredak 3:1

(Kaluđerović 18, Vranješ 21, Alivodić 80 - Gavrić 11)

Nedelja:

Rad - Voždovac 13.00

TABELA: Partizan 30, Crvena zvezda 29, Radnički Niš 24, Jagodina 24, Vojvodina 24, Čukarički 22,  Novi Pazar 21, Spartak 2o, Napredak 16, Radnički Kragujevac 16, OFK Beograd 16, Javor 14, Donji Srem 13, Voždovac 13 (-1), Sloboda 13, Rad 10 (-1).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevo Zigon

    30. novembar 2013 | 17:01

    Pre godinu dana je u subotici bilo 2:2,.ali glavno da "delije" iz redakcije lece visegodisnje komplekse. Sede vlasi im se povecavaju, a titula nema pa nema...

  • veljko

    30. novembar 2013 | 17:05

    Zvezdin penal se analizira, a ovaj Partizanov nema potrebe...

  • Krcko

    30. novembar 2013 | 17:10

    Dokle vise da se blizancima sviraju penali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA