SERIJA A: Juventus do pobede u 91. minutu, Miha remizirao sa Interom! (VIDEO)

"Rosoneri" se brzo našili u zaostatku, ali uspeli da preokrenu protiv "fenjeraša" Katanije i na kraju pobedili 3:1. Sampdorija, Roma i Kaljari u završnicama do boda

  • 1

U prvom nedeljnom meču Serije A Milan je kao gost savladao "fenjeraša" Kataniju 3:1 i prekinuo žalostan niz od pet prvenstvenih mečeva bez pobede.

Nije se dugo čekalo na uzbuđenja Kastro je u 13. minutu doveo domaćine u vođstvo, a velike zasluge za gol ima defanzivac Milana Bonera kojeg je, u pokušaju da blokira udarac, lopta pogodila i odskočila preko golmana Gabrijela, pa završila u mreži.

Montolivo je brzo doneo egal matiravši Anduhara, posle centaršuta Emanuelsona, a u drugom poluvremenu Mario Baloteli donosi potpuni preokret u 63. minutu precizno izvedenim slobodnim udarcem.

Ubrzo su domaćini ostali sa igračem manje, posle isključenja Grka Tahtsidisa pa je njihov pokušaj da dođu makar do boda postao mnogo teži, a sve dileme rešio je Brazilac Kaka u 81. minutu, svojim 99. golom u dresu Milana.

Siniša Mihajlović se kao trener Sampodorije uspešno vratio na San Siro gde je remizirao sa Interom 1:1. Domaći su poveli u 18 . minutu preko Guarina, da bi gosti iz Đenove u nastavku meča bili mnogo bolji i opasniji tim.

Kada se činilo da će sav trud biti uzalud, bivši selektor Srbije povukao je pravi potez ubacivanjem u igru Renana, koji je posle samo nekoliko minuta na terenu doneo izjednačenje udarcem sa 24-25 metara.

U finišu se spasila poraza i Roma koja je gubila u Atalanti od 51. minuta, alije Strotma spasio u 90.

Kaljari je kao domaćin već posle dvadesetak minuta morao da juri 0:2 protiv Sasuola i uspeo je u završniciu meča. Prvo je Nene u 73. minutu prepolovio vođstvo gostiju da bi Sau u 87. postavio konačnih 2:2.

Ljorente je heroj Torina! Juventus je zabeležio šesti uzastopni trijumf u Seriji A, a treći protiv Udinezea, čime su se crno-beli iz Torina vratili na prvu poziciju na tabeli.

Srpski reprezentativci Dušan Basta i Željko Brkić, koji je imao nekoliko sjajnih intervenija, odigrali su svih 90 minuta na Juventus Areni, a malo je falilo da se kući vrate sa bodom.

Napadač Juventusa je nekoliko minuta pre odlučujućeg pogotka imao veliku priliku, ali je njegov udarac glavom Brkić zaustavio. Ipak u 91. minutu Ljorente se odlično snašao u kaznenom prostoru gostiju i savladao reprezentativnog golmana Srbije.

Serija A, 14. kolo

Subota:

Parma – Bolonja 1:1

(Kasano 23 – Kone 10)

Đenova – Torino 1:1

(El Kaduri 7 – Bondini 69)

Nedelja:

Katania – Milan 1:3

(Kastro 13 - Montolivo 19, Baloteli 63, Kaka 81)

Atalanta – Roma 1:1

(Brivio 51 - Strotman 90)

Kaljari – Sasuolo 2:2

(Nene 73, Sau 87 - Marcorati 14, Zaza 19)

Kijevo – Livorno 3:0

(Rigoni 36, Tero 56, Paloski 79)

Inter – Sampdorija 1:1

(Guarin 18 - Renan 89)

Juventus – Udineze 1:0

(Ljorente 91)

Ponedeljak:

Fiorentina – Verona (19:00)

Lacio – Napoli (21:00)

Tabela: Juventus 37, Roma 34, Napoli 28(-1), Inter 27, Fiorentina 24, Verona 22(-1), Đenova 19, Milan 17...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FilipZH

    1. decembar 2013 | 19:34

    Milan je tolko jadan ove sezone da to nije normalno. Sta je sa ovom ekipom? Sta njima fali imaju dobar tim al nemogu nikog da pobede. Po meni As Roma i Juve imaju slabije timove al jedu sve redom po terenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA