URNEBESNO: Najveći muzički hitovi o Noletu! (VIDEO)

Pre Gagija Jovanovića, koji je nedavno ispevao pesmu Noletu, mnogo poznatih, ali i nepoznatih pevača i pesnika snimilo je numere posvećene najpopularnijem Srbinu u 21. veku

  • 0

Novak Đoković je svetski fenomen, a koliko je popularan u Srbiji govori činjenica da je o njemu snimljeno više od deset  pesama. Tako ispada da Đoković, ako želi, može slobodno da izda jedan dobar album s najvećim hitovima o njemu.

Poslednji hit uradio je Dragan Gagi Jovanović, koji je na svojoj predstavi Džuboks džangl izveo numeru "Nole, Nole", po taktovima poznate pesme Luisa  Opa, Opa.

Pre njega, mnogo fanova našeg tenisera u njegovu čast napravili su orginalne pesme, za koje su sami pisali tekst, muziku  i aranžmane. Telegraf vam predstavlja deset najzanimljivijih numera o našem teniskom asu.

Uživajte i dobro se nasmejte...

Jedan od zanimljivijih je hit "On je Nole, svi ga vole" gde se čuju dečiji glasovi u refrenu. Između ostalog, jedan stih pesme kaže "Milina je kada gazi Federera i Nadala, i na tome mu mnogo hvala".

Takođe, jedna od zanimljivijih pesama je i klasičan narodnjak koju je uradio romski bend Čikago Blek Buls Bend pod nazivom "Svetski ponos srpska dika, takvog nema Amerika".

Igre Novaka Đokovića nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa su se tako i muzički hitovi o njemu ređali brzinom kojom je on osvajao Gren slem i Masters titule.

Izvesni Aljoša Borus je uradio možda i najveći "hit" pesmu "Ole Nole" koja je u pop rok fazonu, a jedan deo pesme kaže: "Srpski as, servira as, forhend, aut - nije sudija, čelendž -linija, viner za Novaka", dok u refrenu ide: "Nole buši Švajcarske sireve, toreador je za španske bikove. Po svom vremenu štima Big Ben, Nole tenski supermen".

Srpski narod je maštovit i kreativan, pa zbog toga ni jedna pesma o Novaku Đokoviću nije ista u muzičkom smislu. Posle pop roka, narodnjaka, urađena je i odlična rep pesma o verovatno najpopularnijem Srbinu svih vremena.

U pesmi ide stih "Ti si taj jedan, taj koji vredi, taj koji čini da zaboravim da živim u bedi", a zatim: "Ni Tadić, ni Mladić, ni Karleuša ni Ceca, nego Srbin što zaslužuje da dive mu se deca".

Naravno, ovaj fenomen o Novaku Đokoviću ne bi bio potpun da nema pesme na engleskom jeziku. Pesmu je uradila grupa Zona B, a song se zove "Džoker" i u kantri je fazonu. Refren pesme je jednostavan "Džo, Džo, mister Džoker".

Ipak, ovim se ne završava lista pesama o Novaku Đokoviću, sada sledi jedna koja je miks srpskog i engleskog jezika a zove se "Ale, ale, Nole majstore".

A sada je vreme i za jednu recitaciju izvesnog Dejana Dimitrijevića Mite a najzanimljiviji je stih "Znam da nije iz Oza, ali čarobnjak je pravi, protivnike voza i na šljaci i na travi"

Još jedna recitacija o Novaku Đokoviću, veoma zanimljiva izazvala je veliko oduševljenje. Jedan od poznatijih pesnika Blagoje Baković napisao je kratku pesmu o srpskom teniskom asu.

Inače, Baković je autor knjige"Kad porastem biću Nole" u kojoj se nalazi jedna pesma "Ja se kladim na Noleta", koja je uznemirila javnost jer poziva decu na klađenje. Ipak, njegova recitacija o Noletu i Kosovu mnogo bolje zvuči

Ako ste mislili da Baja Mali Knindža propustio da snimi jendu patriotsku pesmu o Đokoviću, prevarili ste se! U pitanju je klasičan narodnjak  sa stihovima "Imao je samo sedam leta kad je rekao biću prvak sveta"

Za kraj smo ostavili Di džej Krmka, koji je takođe snimo numeru o Noletu koja je mešavina turbo-folka i repa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA