PREMIJER LIGA: Everton šokirao Mojesa i Old Traford, Suarez se igrao na Enfildu! (VIDEO)

Nekadašnji učenici Dejvida Mojesa savladali su Mančester junajted sa 1:0, dok je Urugvajac postigao četiri gola u trijumfu Liverpula protiv Noriča

  • 0

Everton je slavio protiv Mančester junateda sa 1:0 u 14. kolu Premijer lige! Nekadašnji učenici Dejvida Mojesa uspeli su da nanesu drugi poraz "crvenim đavolima"na Old Trafordu ove sezone i "bace" ih na deveto mesto na tabeli!

Susret "crvenih đavola" i "karamela" obeležio je prvi meč Maruana Felainija, ali i Filipa Nevila i Dejvida Mojesa protiv tima sa Gudisona, a i pored velike inicijative, prečki i stativi koje su igrači Junajteda pogodili nisu uspeli da savladaju Hauarda.

Strelac pobedonosnog gola za Everton bio je Kostarikanac Oviedo, koji je i u prošlom kolu protiv Stouka uspeo da se upiše u listu strelaca.

Raspucani Luis Suarez doneo je ubedljiv trijumf Liverpulu protiv Noriča! Urugvajac je postigao četiri gola za tim sa Enfilda koji je posle dva kiksa upisalo nova tri boda.

Suarez je sjajnom predstavom, u pobedi Liverpula od 5:1, izbio na prvo mesto strelaca Premijer lige sa 13 golova, ispred napadača Mančester Sitija koji je postigao gol manje.

Nezaustaljivi tim Arsena Vengera posle poraza u derbiju od Mančester junajteda vezao je i treći uzastopni trijumf u Premijer ligi!

Lider šampionata je ranim golom Niklasa Bentnera, inače njegovim prvim u sezoni, i Mesuta Ozila ispratio Hal "prazni ruku" sa Emirejtsa!

Tobdžije su ovim trijumfom zadržale četiri boda prednosti u odnosu najbližeg pratioca Čelzi, dok Hal, koji je na 31 meču u gostima u Premijer ligi zabeležio samo jednu pobedu, zauzima 12. poziciju uz samo četiri boda više od timova iz zone ispadanja.

Čelzi je nastavio trku za Arsenalom pobedom protiv Sandrlenda u gostima 4:3! Goleadu na stadionu Svetlosti otvorio je napadač domaćih Altidor, a Lampard i Azar su napravili preokret do poluvremena.

Izjednačenje koje je golom u 50. minutu doneo nekadašnji igrač Mančester junajteda Džon O'Šej nije bilo dovoljno za osvanje boda, jer su Lampard sa penala i Bardsli autogolom obezbedili nova tri boda četi Žozea Murinja.

PREMIJER LIGA, 14. kolo:

Arsenal – Hal Siti 2:0

(Bentner 2, Ozil 47)

Liverpul – Norič 5:1

(Suarez 15, 29, 43, 75, Sterling 89 - Džonson 83)

Mančester Junajted – Everton 0:1

(Oviedo 85)

Sautempton – Aston Vila 2:3

(Agbonlahor 15, Osvaldo 63- Rodrigez 49, Kozak 64, Delph 80 )

Stouk – Kardif 0:0

Sandrlend – Čelzi 3:4

(Altidor 14, O'Šej 50, Bardsli 86 - Lampard 17, Azar 36, 62, Bardsli 84 ag)

Svonsi – Njukasl 3:0

(Dajer 45+1, Debuši 66, Čelvi 81)

Vest Bromič – Mančester Siti 2:3

(Pantiliamon 85 ag, Aničebe 94 - Aguero 9, Ture 24, 74 penal)

Fulam – Totenem 1:2

(Dežagah 56 - Čirčes 74, Holbi 82)

Utorak:

Kristal Palas – Vest Hem 1:0

(Šamak 42)

Tabela: Arsenal 34, Čelsi 30, Mančester Siti 28, Liverpul 27, Everton 27, Njukasl 23, Sautempton 22, Totenhem 24, Mančester Junajted 22…

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA