Niš i Srbija se poklonili rukometašicama! (FOTO)

Svečanom ceremonijom i utakmicom Srbija - Japan u dvorani "Čair" u Nišu otvoreno je 21. Svetsko prvenstvo u rukometu za žene koje će se od 6. do 22. decembra održati u našoj zemlji

  • 0

Srbija će u periodu od 6. do 22. decembra biti domaćin Svetskog prvenstva u rukometu za žene. U Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu 24 reprezentacije rasporođene u četiri grupe pokušaće da se popnu na svetski tron. Svečanom ceremonijom i utakmicom Srbija - Japan u dvorani "Čair" u Nišu otvorena je ova sportska manifestacija.

Prisutnima se obratio i ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić:

- Drago mi je što Vas vidim u ovako velikom broju, da ste orni da podržite naše rukometašice. Mislim da zaslužuju najveći aplauz. Velika je stvar, što je Niš drugu godinu za redom centar rukometnih dešavanja. Želim da se zahvalim svim gradovima organizatorima Svetskog prvenstva.

Mene kao ministra raduje što smo u predhodna dva prvenstva postavili velike standarde i verujem da će tako biti i sada. Želim da u svet pošaljemo lepu sliku sa ovog šampionata - rekao je bivši vaterpolista.

 

Šampionat je otvorio doktor Hasan Mustafa, predsednik Medjunarodne rukometne federacije započevši govor na srpskom jeziku sa rečenicom "dobro veče Srbijo":

- Srećan smo što smo ovde, u zemlji koja je među vodećima u rukometu već duže vreme. Znam da svi u organizaciji rade danonoćno kako bi organizovali najbolje prvenstvo ikada, u prelepoj zemlji, zemlji rukometa - rekao je Mustafa.

U hali „Čair", pored Ministra Udovičića, rukometašice Srbije bodrili su Predrag Peruničić, državni sekeretar za sport Dragan Atanasov, pomoćnik ministra omladine i sporta profesor doktor Zoran Perišić, gradonačelnik Niša, Vesna Milošević, bivša reprezentativka, Časlav Grubić, nekadašnji reprezentativac.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA