ČASTAN OPROŠTAJ OD EVROLIGE: Zvezda u završnici ostala bez TOP 16!

Porazom od Panatinaikosa rezultatom 69:63 ''crveno-beli'' i definitivno izgubili šanse za TOP 16, iako su bili blizu podviga

  • 21

Čuda su moguća i čuda se dešavaju, ali ovoga puta izbegla su Crvenu zvezdu! Verovali su ''crveno-beli'' da mogu u Atini da ponove fenomenalnu igru iz Beograda, odu korak dalje i savladaju Panatinaikos, međutim, osim časnog oproštaja od Evrolige, nisu više mogli da učine − 69:63 (37:34).

Ključni momenat meča dogodio se na minut i po pre kraja, kada je Bramos sa dva zakucavanja odlepio PAO na šest razlike, posle čega Zvezda nije mogla da se vrati u igru.

Nisu se ''crveno-beli'' prepali renomea i veličine protivnika koji je godinama unazad mleo i mnogo jače protivnike u OAKA Areni, inače polupraznoj u ovom meču, a dokaz da mogu da se nose sa grčkim velikanom svakako je i onaj meč u Beogradu kada su poraženi tek posle produžetaka.

Međutim, kao i u tom meču Zvezda je platila danak neiskustvu i poklekla je tek u finišu meča pomenutim poenima Bramosa kao i lošoj realizaciji sa linije penala kada su Radenović i Katić u momentima ''lomljenja'' rezultata promašili oba bacanja.

Kada se na to doda i 21. izgubljena lopta, jasno je gde treba da se traže uzroci poraza. Pored Bramosa, koji je doduše ubacio samo osam poena, ali poslednja četiri su bila presudna, junaci trijumfa "zelenih'' bili su Ramel Kari sa 16 i Džejms Gist sa 15 ubačenih poena.

Zvezdinu igru nosili su Nelson i Katić sa po 16, odnosno 13 ubačenih poena, s tim da je Zvezdin centar većinu dodao u prvom delu kada je bio nerešiva enigma za PAO, zajedno sa Marjanovićem, koji je ubacio osam poena. Treba dodati i Šilbovih deset koševa, ali i napomenuti slabu igru Amerikanca jer je ''potrošio'' veliki broj lopti u napadu.

1/4

Tokom celog meča viđena je izjednačena borba o čemu govori i činjenica da je vođstvo Zvezde od 6:0 na početku i u nekoliko navrata PAO-a sa istom razlikom, najviše što je neko od timova imao. Skandalozna parola domaćih navijača na početku susreta ''Večeras gledate zelenu bajku, ciganske p..ke j..emo vam majku'' i "Ustaše, Atena G-13" nisu obeshrabrili goste koji su vrlo brzo poveli sa 6:0, a potom i sa 8:2 što su bili prvi poeni PAO-a posle tri i po minuta.

Trojkom Karija u petom minutu domaći tim je zabeležio prvi poen iz igre i poveo sa 9:8 da bi potom usledila mini serija Katića, koji je sa šest poena vratio prednost ''crveno-belima''. PAO je u prvih deset minuta imao isto toliko slobodnih bacanja od čega je iskoristio samo šest, ali devet poena Karija približilo je domaći tim Zvezdi, koja je na prvoj pauzi imala samo poen prednosti - 21:20.

2/4

Nastavila je Zvezda sa dobrom odbranom i u nastavku, ali u napadu nije sve tako glatko išlo. Većinu poena u prvom poluvremenu ''crveno-beli'' su postigli iz reketa, gde su dominirali Katić (9) i Marjanović (8). Prazan hod sredinom četvrtine, kada su oba tima mirovala, prekinuo je trojkom Mačiulis i doneo vođstvo Atinjanima.

Nelson iz kontre i Zvezdini centri vratili su prednost na stranu gostujućeg tima koji je sve do pred kraj vodio poenom viška da bi neverovatan potez Dijamantidisa u poslednjem napadu doneo ''zelenima'' prednost na poluvremenu − 37:34.

3/4

Početak treće deonice zabrinuo je navijače Zvezde s obzirom na to da je njihov tim zapao u apatiju i gubio sa pet razlike uz očajnu igru. Ipak, predvođeni Dženkinsom i Nelsonom izabranici Dejana Radonjića se bude što donosi novi egal na meču. Dekoncentracija u poslednjim trenucima ponovo je koštala ''crveno-bele'', koji su pet sekundi pred kraj meča primili koš za 52:48 na kraju trećeg dela.

4/4

Kada je Šilb sredinom poslednje deonice pogodio trojku za 59:56 činilo se da bi Zvezda mogla do senzacije, ali je potom usledio niz grešaka ''crveno-belih'', što je domaći tim iskoristio i prešao u vođstvo. Dva promašena bacanja Radenovića za novo izjednačenje bila su samo uvod za ono što se dogodilo...

Grupa D (osmo kolo)

Panatinaikos - Crvena zvezda 69:63

Makabi - Lokomotiva 75:73

Kaha Kuća - Lietuvas Ritas 79:63

Tabela: Makabi 6-2, Lokomotiva 6-2, Kaha Kuća 5-3, PAO 4-4, Crvena zvezda 2-6, Lietuvas Ritas 1-7.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    6. decembar 2013 | 22:38

    Sta je,i za ovo vam je Tole kriv.Jadni ste limenke sve pare od penzionera i pdv-a su ulozene u ovaj mutant ali DZABA vam trud.....PARTIZAN NAJVECI SRPSKI BREND !!!

  • grobar do koske

    6. decembar 2013 | 22:41

    fmpczdivabg...pukla.Ajmo u kontejner limeni svi !!! PARTIZAN NAJVECI SRPSKI BREND !!!

  • pedja

    6. decembar 2013 | 20:52

    Ovi nemaju pojma o navijanju!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA