Mrđa spasitelj Zvezde u nadoknadi protiv Voše! (FOTO) (VIDEO)

Napadač beogradskih crveno-belih u 93. minutu odlučio meč, nedugo posle neiskorišćenog penala Milijaša, Zvezda posle preokreta savladala Vojvodinu 2:1 i zadržala bod zaostatka za jesenjim šampionom Partizanom

  • 16

Crveno-beli derbi u poslednjem meču jeseni na Marakani pripao je  Crvenoj zvezdi koja je savladala poslednjih godina veoma neugodnu Vojvodinu, 2:1 posle preokreta, samo tri dana u posle poraza od istog protivnika u četvrtfinalu Kupa Srbije.

 

Ovom pobedom Beograđani su  zadržali bod zaostatka za jesenjim šampionom Partizanom, koji je prethodno savladao Čukarički na Banovom Brdu 1:0. Ovo je bila verovatno poslednja utakmica trenera Zvezde Slaviše Stojanovića, kojem ističe ugovor po završetku polusezone, a sasvim je moguće da će i šef struke Vojvodine Marko Nikolić promeniti sredinu, jer se pominje njegov prelazak u Partizan.

 

Novosađani su se i ovog put predstavili kao "tvrd orah" u zanimljivoj utakmici na našem najvećem stadionu. Propustili su nekoliko odličnih šansi pre nego što su došli u vođstvo iz sjajne kontre koju je krunisao Poletanović u 38 minutu.

 

 

Do odmora nije bilo pravog odgovora, ali u nastavku beogradski crveno-beli zaigrali su bolje i rezultat je bilo izjednačenje Daude u 50 . minutu posle kornera koji je izveo Milijaš.

 

U međuvremenuu viđeno je nekoliko šansi sa obe strane, a kapiten Zvezde mogao je da bude tragičar u završnici jer nije iskoristio penal u 87. minutu. Golman Vojvodine Žakula prozreo je njegovu nameru i odbio loptu u korner.

 

Kada se činilo da će meč završiti bez pobednika, Mijailović je prihvatio dubinsku loptu po levoj strani i uposlio Mrđu koji je sa tri metra snažnim udarcem pod prečku savladao čuvara mreže Novosađana, upisavši se po deseti put u listu strelaca u prvenstvu.

 

 

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 2:1

 

(Dauda 50, Mrđa 90+3 - Poletanović 38)

 

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 3.000 Sudija: Ninoslav Spasić (Surdulica). Isključenje: Nastić (Vojvodina) u 86. minutu.

 

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Lazić, Krneta, Mijailović, Gogić, Milijaš, Kasalica (od 74. Savićević), Pečnik, Mrđa, Dauda.

 

VOJVODINA: Žakula, Vulićević, Đurić, Vuković, Nastić, Radoja, Vranješ, Poletanović, Vukčević (od 59. Alivodić), Kaluđerović (od 83. Gaćinović), Škuletić.

 

TOK MEČA

 

1. minut - Utakmica je počela.

 

8. minut - Zvezda je nešto agilnija, što je i očekivano, međutim nema prilika ni na jednoj strani.

 

14. minut - Dauda je iskosa sa desne strane pokušao da zapreti, međutim gađao je neprecizno, pored gola.

 

16. minut - Prva prava pretnja po gol Novosađana, Milijaš iz slobodnog udarca, "za dlaku" pored gola.

 

20. minut - Mijailović je prošao po levoj strani i uputio dobar udarac. Žakula brani.

 

 

27. minut - Sjajna prilika za Vojvodinu! Škuletić je izigrao oba štopšera Zvezde, izbio ispred Bajkovia, koji je odličnom intervencijom uspeo da sačuva mrežu. Nedugo zatim zapretio je Simon Vukčević, Bajković ponovo na visini zadatka.

 

37. minut - GOOL 0:1 - Poletanović je postigao prvi gol u šampionatu i doveo Vošu u vođstvo. Prethodno je bila gužva pred golom gostiju posle kornera koji je izveo Milijaš, usledila je brza kontra koju je pokrenuo Radoja, a posle centaršuta Vulićevića i udarca Poletanovića, Bajković nije uspeo i ovog puta da bude spasilac.

 

45. minut - Poluvreme.

 

46. minut - Meč je nastavljen. Na severnoj tribini velika bakljada.

 

50. minut - GOOOL 1:1 Dauda. Milijaš je izveo korner, žakula je odbio loptu samo do Nigerijca koji je prvo gurnuo grudima, a onda i smestio u mrežu. Prethodno, umalo nije došlo do sukoba jer je Vulićević izgleda laktom udario Kasalicu u lice, kad je lopta bila van terena, za šta je igrač Novosađana kažnjen žutim kartonom, kao i Mijailović koji se umešao u gužvu.

 

 

56. minut  - Petković je stvorio sebi prostor i uputio nešto između udarca i centaršuta, golman Vojvodine siguran.

 

59. minut - Nekoliko opasnih akcija domaćina, na kraju Milijaš šalje loptu prema daudi koji kreće đonom na loptu i šalje je pored gola. Žakula je uostao na zemlji, dosuđen je prekršaj tako da gol ne bi ni bio priznat.

 

61. minut - Dauda se nedugo zatim opet našao u šansi, Žakula je odbranio, a zatim su zapretili i gosti.

 

64. minut - Škuletić sa desetak metara glavom šalje loptu pravo u Bajkovića, posle centaršuta sa desne strane.

 

68. minut - Dauda u stopostotnoj šansi posle pasa Petkovića, izbija sam pred golmana Vojvodine kojeg je pokušao da lobuje, lopta se od prečke odbila u gol-aut.

 

81. minut - Petković je presekao kombinovanje Novosađana i oprobao udarac sa distance, lopta odlazi preko gola.

 

86. minut - Penal za ZvezduNastić je startovao na Savićevića, za štadobija drugi žutisamim tim i crveni karton.

 

 

87. minut  - Milijaš je izveo najstrožu kaznu, ali golman Vojvodine ga je "pročitao" zahvatio loptu, koja se zatim od stative odbila u korner.

 

90. minut +3 - GOOOL Mrđa 2:1. Kada se činilo da je remi neizbežan na scenu je stupio Dragan Mrđa i na asistenciju Mijailovića doneo pobedu Zvezdi.

 

 

Tabela: Partizan 33, Crvena zvezda 32, Radnički Niš 24, Jagodina 24 (-1), Vojvodina 24, Novi Pazar 24, Čukarički 22, Spartak 21, Napredak 17, OFK Beograd 17, Voždovac 16, Radnički Kg 16 (-1), Sloboda 16, Javor 15, Donji Srem 14, Rad 11

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA