Pirova pobeda Benfike, Mitrović umalo odbranio penal, gol Kolarova u Minhenu (VIDEO)

Lisabonski tim uspeo da slavi protiv PSŽ-a rezultatom 2:1, uz povredu Markovića, ali je s druge strane rezultatom 3:1 trijumfovao i Olimpijakos protiv Anderlehta

  • 1

 

Nije se dalo Benfiki da prođu u drugu fazu Lige šampiona. Pobedom protiv PSŽ-a rezultatom 2:1 ''orlovi'' su odradili svoj deo posla, ali s druge strane i Olimpijakos je bio siguran protiv Anderlehta (3:1), te se Matić i kompanija mogu zadovoljiti samo Ligom Evrope.

 

Poveli su Francuzi golom Kavanija u 38. minutu neposreno posle velike šanse Matića, ali su najpre Lima u 44. iz penala, a potom i Gaitan u 58. minutu preokrenuli rezultat.

 

Nedugo zatim teren je napustio srpski reprezentativac Lazar Marković zbog povrede, a sa klupe je vrlo brzo ušao i Miralem Sulejmani. Iako su očekivali da bi Anderleht mogao da postigne drugi gol i odvede ih u drugu fazu, dobre vesti iz Pireja nisu stigle do Lisabona.

 

 

A u Pireju ludilo! Imao je Olimpijakos sve u svojim rukama protiv Anderlehta. Vodio je u dva navrata, imao tri igrača više i čak tri penala od kojih su dva promašili, ali to im se na kraju nije obilo o glavu - 3:1.

 

Junak pobede ''crveno - belih'' bio je dvostruki strelac Havijer Saviola koji je uspeo da promaši i penal pri rezultatu 1:1, ali je osam minuta posle kiksa ponovio uspeh iz prvog poluvremena i savladao Prota koji je u 72. minutu zaustavio udarac Vajsa sa bele tačke.

 

 

Međutim, golman Anderlehta je dobio i crveni karton u 93. minutu posle čega je Domingez bio precizan s a bele tačke s obzirom da je na golu stajao Aleksandar Mitrović koji umalo da odbrani penal. Strelac jedinog pogotka za Belgijance bio je Saša Klještan u 39. minutu.

 

 

GRUPA C:

 

Olimpijakos– Anderleht 3:1

(Saviola 33, 58, Domingez 95 pen – Klještan 39)

 

Benfika – PSŽ 2:1

(Lima 45 pen, Gaitan 58 – Kavani 37)

 

 

Fenomenalan susret i prava goleada viđena je u Minhenu gde je aktuelni šampion Evrope Bajern vodio protiv Mančester Sitija rezultatom 2:0 posle samo 12 minuta, ali je u nastavku viđen preokret u režiji Aleksandra Kolarova za trijumf Engleza  - 3:2

 

Publika se nije ni smestila na tribine, a Miler i Gece su već izrešetali Harta i najavili da bi mogli da postanu jedini tim koji je zabeležio svih šest pobeda u prvoj fazi. Ali onda je bavarska mašinerija stala dok je ostrvska polako palila motore.

 

 

Golom Davida Silve u 28. minutu najavljen je preokret koji su potvrdili Koarov u 59. i Milner u 63. minutu i da su izabranici Manuela Pelegrinija postigli još jedan gol bili bi pri u grupi. Ovako, ostaje uteha da su srušili evropskog prvaka u jegovom domu.

 

 

Pogotkom Vagnera u 90. minutu Viktorija iz Plzenja je zabeležila prve bodove, bodove koji koji im obezbeđuju plasman u LE pošto su u direktnom sudaru savladali CSKA posle preokreta rezultatom 2:1, uz dva crvena kartona gostiju.

 

Poveo je moskovski tim, koji je u prvom meču slavio sa 3:2, golom Muse u 66. minutu, ali je onda Džagoev dobio direktan crveni karton što je iskoristio Kolar u 76. minutu i poravnao rezultat da bi pomenuti gol Vagnera ostavio Čehe u Evropi. Ono što su rusi mogli jošda urade bio je crveni karton Vernbloma u 93. minutu.

 

GRUPA D:

 

Bajern- Mančester Siti 2:3

(Miler 5, Gece 11 - Silva 28, Kolarov 59pen, Milner 63)

 

Plzenj- CSKA 2:1

(Kolar 77, Vagner 90 - Musa 66)

 

 

Mačester junajted nije dozvolio iznenađenje na Old Trafordu, gde je Milorad Mažić odlično obavio posao, i golom Fila Džonsa sredinom drugog poluvremena osigurao je prvo mesto u grupi A i izbacio ukrajinski tim iz TOP 16 LŠ jer je identičnim rezultatom kao i u Mančesteru slavio Leverkuzen na gostovanju Realu iz Sosijedada.

 

 

Strelac gola koji je Nemce kao drugoplasirane odveo u drugu fazu bio je defanzivac Toprak već u prvom napadu u drugom poluvremenu.

 

 

GRUPA A:

 

Mančester junajted – Šahtjor 1:0

(Džons 67)

 

Real Sosijedad – Bajer Leverkuzen 0:1

(Toprak 49)

 

Dosta uzbuđenja viđeno je i u grupi B gde se očekivao pravi pakao u Istanbulu na meču Galatasaraja i Juventusa, ali velika snežna mećava i ledena kiša prekinula je susret u 32. minutu i ne zna se kada će biti nastavljen.

 

 

U drugom meču u Kopenhagenu Real je savladao istoimenog domaćina rezultatom 2:0 uz bombu Luke Modrića i deveti gol Kristijana Ronalda čime je postao jedini igrač sa toliko golova postignutih u prvoj fazi. Mogao je portugalac i do desetog gola, ali je promašio penal u nadoknadi vremena.

 

 

GRUPA B:

 

Kopenhagen – Real Madrid 0:2

(Modrić 25, Ronaldo 48)

 

Galatasaraj - Juventus prekinuto

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA