1/8 LIGE ŠAMPIONA: Siti dočekuje Barselonu, Arsenal na Bajern!

Barseloni će se suprotstaviti Mančester siti, dok će Arsenal pokušati da se osveti Bajernu za eliminaciju u čevrtfinalu prošle godine. Novi susret Murinja i Drogbe, ali u različitim taborima. Lak zadatak pred Mančester junajtedom, PSŽ-om i Real Madridom

  • 11

Očekuje nas spektakl na proleće! U ponedeljak je u Lionu održan žreb za osminu finala Lige šampiona, koji će nam sigurno doneti odličan fudbal u nastavku najelitnijeg klupskog takmičenja.

U grupu nosioca su spadali Mančester junajted, Barselona, Bajern Minhen, Real Madrid, PSŽ, Čelsi, Atletiko Madrid i Borusija Dortmund, dok su u drugom šeširu bili Galatasaraj, Mančester siti, Olimpijakos, Zenit, Bajer Leverkuzen, Šalke, Milan i Arsenal, tako da je i pre žreba bilo jasno da nas očekuju minimum dva sjajna dvomeča.

Derbi osmine finala Lige šampiona igraće se u Mančesteru i Londonu, gde Siti dočekuje Barselonu, odnosno Arsenal aktuelnog prvaka Evrope, Bajern iz Minhena. Tako će "Građani" imati priliku da pokažu da su krem evropskog fudbala, dok će "Tobdžije" imati priliku da se osvete Bavarcima za prošlogodišnju eliminaciju u četvrtfinalu.

Zaniljivo će svakako biti i u duelu Milana i Atletiko Madrida. Madriđani igraju sjajnu sezonu, dok su "rosoneri" pored problema na terenu suočeni i sa finansijskim nevoljama.

U duelu Zenita i Borusije Dortmunda svakako možemo očekivati otvoren fudbal sa dosta golova, za razliku od duela Galatasaraja i Čelsija gde će se ponovo sresti dva velika prijatelja Didije Drogba i Žoze Murinjo.

Najbolje su na žrebu svakako prošli Mančester junajted koji će ukrstiti koplja sa Olimpijakosom, kao i PSŽ i Real Madrid koji će odmeriti snage sa nemačkim prvoligašima Bajer Leverkuzenom i Šalkeom.

Parovi osmine finala Lige šampiona:

Karavan Lige šampiona se nastavlja u februaru, a prvi mečevi su na programu 18/19, dnosno 25/26. februara, dok će se utakmice revanša igrati 11/12, odnosno 18/19. marta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA