PARTIZAN POSLE DVE SEZONE U TOP 16 FAZI! Bezbolan poraz od CSKA! (VIDEO)

Moskovski klub slavio je u prepunom "Pioniru" rezultatom 73:62 (19:20, 17:23, 13:16, 13:14). Ipak, Fenerbahče je pobedio Nanter 95:76, što je automatski poslalo crno-bele među 16 najboljih evropskih ekipa

  • 13

Toliko je puta Partizan bio veliki u porazu od evropskih giganata, pa tako je bilo i u poslednjem desetom kolu grupne faze takmičenja u Evroligi. Posle velike borbe u "Pioniru" koji je ponovo "pravio" zaglušujuću buku, moskovski CSKA je slavio nad crno-belima 73:62 (19:20, 17:23, 13:16, 13:14).

Kockice su se tako sklopile da bez obzira na ishod ovog meča, Partizan postaje učesnik Top 16 faze ukoliko Fenerbahče u Parizu savlada Nanter. Ekipa Željka Obradovića uspela je da savlada direktnog Partizanovog konkurenta 95:76.

Posle dve godine pauze, crno-beli su uspeli da se plasiraju u 16 najboljih evropskih ekipa!

CSKA je zaista igrao odlično. Primenio je isti recept kao u Moskvi, a to su poeni iz reketa. Saša Kaun je postizao uvodne koševe, a ubrzo mu se pridružio i Hrijapa. Međutim, Partizan nije bio time impresioniran, već je u brzim napadima uspevao da dođe do koša i drži priključak preko Lovernja i Milosavljevića, tako da serijom 6:0, crno-beli stižu i do prvog vođstva. Ipak, ofanzivnim skokom CSKA ponovo prenosi vođstvo na svoju stranu, i činilo se da će ona na kraju prve četvrtine biti +4, ali je fenomenalni Milosavljević svojom trećom trojkom, sa više od pola terena, zapalio "Pionir" i približio crno-bele na svega pola koša razlike.

U nastavku je i Bogdanović pogodio za tri, ali je egal bio na snazi u "Pioniru" sve do završnice poluvremena, kad je CSKA uspeo da se odlepi na sedam poena (43:36). Drugu deonicu je obeležio još jedan sjajan potez igrača crno-belih, konkretno Žofrija Lovernja, koji je vrlo efektno zakucao.

Partizan je loše otvorio treću deonicu, što CSKA koristi da uveća svoju maksimalnu prednost na +9. Poenima Lovernja i trojkom Kinsija serija gostiju je prekinuta, tako da crno-beli uspevaju da umanje zaostatak, jer su Lovernj, Kinzi i Bogdanović kaznili propuste u odbrani CSKA, a poeni Milutinova kojima je Partizan prišao na 49:50 izazvali su haos u "Pioniru". Ipak, serija CSKA od 9:0 koja je usledila bila je klasično kažnjavanje velikog broja grešaka u igri crno-belih.Pred odlučujuću četvrtinu, crno-beli su bili u zaostatku 59:49.

Kao i u drugoj četvrtini, Bogdanović postiže trojku, a potom završava kontru za novo približavanje Moskovljanima. Kinzi onda krade loptu, pa je ludilo od nekoliko ofanzivnih skokova i pokušaja ipak završeno poenima Milosavljevića. Očas posla bil0 je tek plus tri za CSKA- Buka u "Pioniru" je bila zaglušujuća! Ipak, gosti uspevaju da prekinu nalet Partizana i odlepljuje se na sigurnih šest razlike. Trojke Micova i Teodosića, kao i veoma jaka odbrana prelomile su meč u "Pioniru". Petnaest minuta kasnije su stigle lepe vesti iz Pariza...

Najefikasniji bio je Milosavljević sa 17 poena, pratili su ga Musli i Lovernj sa po 11, s tim da je Francuz dodao pet skokova i tri ukradene lopte. Bogdanović je upisao deset poena i šest asistencija. Na drugoj strani, Miloš Teodosić je postigao deset poena i ubeležio sedam asistencija, dok je Nenad Krstić ubacio 11 poena (i nijedan skok, što mu je donelo indeksni minus od -9). Soni Vims je ubacio 11 poena, a Vladimir Micov je meč završio sa devet poena.

GRUPA A

Partizan - CSKA 62:73

Barselona - Budiveljnik 96:77

Nanter - Fenerbahče 76:95

Tabela: Fenerbahče 8-2, CSKA 7-3, Barselona 7-3, Partizan 3-7, Nanter 3-7, Budiveljnik 2-8.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR DO KOSKE

    19. decembar 2013 | 20:20

    BUDI BOZE UZ INSTITUCIJU I UZ ZELJKA KAO MNOGO PUTA DO SADA ,JER ZVEADA SE UGASILA A SADA SE I FMPCZBGDRVO...POCINJE GASITI (NISU SE PLASIRALI U TOP 16,A SVE PARE OD PENZIONERA I PDV-A SU ULOZILI..,PA SILB TRAZI SVOJE NOVCE...)ISTI SCENARIO IM SE DOGADJA KAO I SA FUDBALSKIM KLUBOM,PA ZAR IM I OVDE TOLE NAMESTA ILI NJIHOVI "STRUCNI I SPOSOBNI "LJUDI I VECITI POLITICAR PREVRTAC COKI. KOD NAS NASE LEGENDE VODE KLUB I ZASLUZILI SMO PLASMAN U TOP 16 !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • Vlada

    19. decembar 2013 | 22:57

    Top 16 za nekog je san, a mi smo samo "mali" Partizan

  • Joxy

    19. decembar 2013 | 21:42

    pusti ti Zvezdu,nego navijaj za svoj tim!AJMO CRNO BELI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA