BOŽIĆNI NBA BEZ BRAJANTA: Tander naneo najgori praznični poraz u istoriji! (VIDEO)

Tokom Božićne noći odigrano je pet odličnih mečeva, na kom su pobede beležili Oklahoma, Majami, Hjuston, Čikago i Golden stejt. Nedović nije igrao

  • 0

Tokom Božićne noći odigrano je pet sjajnih mečeva u NBA ligi, a program je počeo pobedom Čikaga nad Bruklinom. Oni uporni obožavaoci najbolje američke košarke su tokom noći između srede i četvrtka mogli da gledaju šestu uzastopnu pobedu aktuelnog šampiona Majamija, koji je nadigrao Los Anđeles Lejkerse sa 101:95.

Ovo Božićno veče ujedno je i prvo koje je u poslednjih 15 godina propustio Kobe Brajant. Igrač Lejkersa je pre nekoliko godina ponovo zaradio povredu zbog koje je odustan sa terena.

Ključan momenat za pobedu Hita bila je serija u poslednjoj četvrtini od 13:5, na koju su Lejkersi uspeli da odgovore sustizanjem na svega četiri poena zaostatka, ali je Vejd atraktivnim polaganjem rešio pobednika, a potvrdio je Džejms sa penala.

Najbolji u redovima pobednika bio je razigrani Dvejn Vejd sa 23 poena, sedam asistencija, šest skokova, a dva puta je ukrao loptu. Kris Boš je zabeležio dabl-dabl učinak od takođe 23 poena i 11 skokova, a Lebron Džejms je bio solidan sa 19 poena i osam skokova.

Sa klupe Lejkersa se ponovo dokazao Nik Jang, koji se sa 20 poena, od kojih većina postignuta u trećoj četvrtini, nametnuo kao najbolji pojedinac u poraženom timu. Džodi Miks ga je pratio sa 17 poena, a Španac Pau Gasol je meč završio sa po 13 poena i skokova.

Nemanja Nedović nije igrao na meču između njegovoj Golden Stejta i Los Anđeles Klipersa. Voriorsi su uspeli da nanesu poraz i drugoj ekipi iz "grada anđela" te večeri, i to u uzbudljivoj završnici - 105:103.

Klej Tompson je uspeo da u poslednjem napadu Klipersa izblokira Krisa Pola, ali je lopta završila kod Džamala Kroforda, koji na sekund do krja ipak nije uspeo da šutem sa tri donese senzacionalnu pobedu. Pre toga je je Andre Igudala propustio šansu da sa penala donese osetnu prednost svojoj ekipi i u završnici, pa je Stiven Kari to iskoristio za postizanje odlučujućih poena.

Na ovaj način je prekinut niz Klipersa od pet pobeda.

Dejvid Li i Klej Tompson su sa po 23 poena bili najefikasniji među "ratnicima". Na drugoj strani je Kris Pol postigao 26 poena i 11 asistencija, dok je Blejk Krifin meč završio sa 20 poena i 13 skokova. Džamal Kraford je ubacio 19 koševa.

U Njujorku je bukvalno sevala munja iz Oklahome! Tander je pobedom od  123:94 nad Niksima zabeležio prvi trijumf na Božićno veče posle deset godina!

Rasel Vestbruk je bio neumoljiv, jer je ostvario je tripl-dabl od 14 poena, 13 skokova i 10 asistencija, i time činio savršen tandem sa odlično raspoloženim Kevinom Durentom, koji je ubacio 29 poena. I Serž Ibaka je imao svoje veče, ubacivši 24 poena.

Ovaj poraz Niksa u "Medison skver gardenu" je najveći u istoriji utakmica koji se igraju tokom Božića. Dakle, više je nego primetan izostanak Karmela Entonija, koji nije igrao zbog iščašenja levog članka, kao i Reja Feltona.

Amare Stodemajer je ubacio rekordnih 22 poena za ovu sezonu, a pratio ga je Tim Hardavej sa 21 poenom i Džej Ar Smit sa 20.

Statistika kaže da je Tander samo na gostovanjima zabeležio skor 10-4, što je više pobeda nego što ih Niksi imaju ukupno (9-19).

Na kraju je još jedan domaćin doživeo težak, i pre svega nepredviđen poraz. Hjuston je veoma ubedljivo slavio nad San Antonijom 111:98.

- Ovo je sramotan poraz. Očistili su nas i to baš onako dobro - rekao je posle meča trener Sparsa Greg Popović, čija je prva petorka imala očajan šut od svega 37 odsto (19/52).

Čišćenje domaćina se moglo naslutiti već u prvoj četvrtini, kada su Rokitsi ubacili 40 poena. Tada su izgradili lepu prednost od 18 razlike, a do kraja meča Sparsi nisu bili dovoljno dobri da bi napravili preokret. Tek je iskusni Manu Đinobili bio i jedini koji je postigao više od 20 poena (22). Kavi Leonard je ubacio 13, a Tim Dankan 11 (uz 14 zabeleženih skokova).

Posle Božića, mnogim igračima će laknuti jer bi trebalo da se oslobode specijalnih prazničnih dresova, koji su negativno komentarisani od strane javnosti, ali i samih igrača.

NBA, rezultati

Bruklin – Čikago 78:95

Njujork – Oklahoma Siti 94:123

LA Lejkers – Majami 95:101

San Antonio – Hjuston 98:111

Golden stejt – LA Klipers 105:103

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA