ŠUMAHER SE BORI ZA ŽIVOT: Bivši šampion Formule 1 u komi, imao izliv krvi u mozak!

Iako prve vesti posle povrede Mihaela Šumahera na skijanju u Francuskoj nisu bile tako dramatične, ispostavilo se da je Nemac u velikoj opasnosti

  • 15

Legendarni sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher (44) nalazi se u kritičnom stanju posle povrede glave koju je zadobio na skijanju u Francuskoj, u mestu Meribel, prenose svetski mediji.

Tvrdi se da Šumaher imao je izliv krvi u mozak i njegovo stanje mnogo je ozbiljnije nego što je prvobitno javljeno. Šumaher je udario glavom u stenu, nosio je kacigu, ali izgleda da to nije moglo u dovoljnoj meri da ga zaštiti.

Šumaher je skijao sa 14-godišnjim sinom, van staze, a policija je ocenila da je napravio skijašku grešku, koja je uzrokovala pad, nije bilo sudara sa drugom osobom.

Šumaher je smešten u Univerzitetsku bolnicu Grenoblu, gde je stigao neurolog Žerar Sailen iz Pariza, koji ga je lečio 1999. posle ozbiljnog udesa u Silverstonu. U bolnicu je došla i Mihelova supruga Korina sa dvoje dece. Prvobitno, Šumaher je bio smešten u bolnicu u Mutijeu, gde je prebačen helikopterom, vrlo brzo posle nesreće koja se desila u 11.07.

Helikopter je stigao u 11.15, Šumaher je prevezen u Mutije u 11.53, a potom u Grenobl u 12.45 pošto je ustanovljeno da je povreda vrlo opasna.

Nemački automobilski as rekorder je u skoro svim mogućim kategorijama u Formuli 1, sedam puta je bio šampion, pet godina uzastopno i pobedio je u 91 trci tokom nezaboravne karijere.

Lekari koji leče Šumahera najavili su da verovatno neće biti novog izveštaja o stanju pacijenta pre ponedeljka u 11 sati.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA