PORAZ NA STARTU TOP 16: Partizan nemoćan pred Realom! (VIDEO)

Madridski klub je ubedljivo slavio u "Kombank areni" nad srpskim šampionom, koji je imao veliki broj izgubljenih lopti i propuštenih šansi - 64:80 (17:29, 22:18, 10:11, 15:22)

  • 15

I srpski šampion je pao pred madridskom mašinerijom. Košarkaši Partizana poraženi su na startu Top 16 faze Evrolige od Reala, koji je u "Kombank areni" slavio rezultatom 64:80 (17:29,22:18, 10:11, 15:22).

Nesumnjivo su mnogi navijači Partizana pomislili da je konačno došao trenutak da Real padne, da prosto mora da usledi pad posle čak 25 pobeda, ali ova ekipa je i u "Kombank areni" pokazala klasu, uglavnom u prvom poluvremenu. U odličnim potezima su se samo smenjivali Rodrigez, Fernandez, Rejes, Burusis...

S druge strane, drugo poluvreme odigrano je u slabom ritmu, i Partizan, koji zbog bolesti Duško Vujošević nije mogao da predvodi s klupe, kao da je podlegao nekom nepotrebnom pritisku, jer je napravljeno previše grešaka u napadu.

Najefikasniji je bio Terens Kinzi sa 17 poena, a među razigranima su bili i Bogdan Bogdanović sa 15 i Žofri Lovernj sa 13. Očekivano, najbolji pojedinci na strani pobednika bili su Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez sa po 16 poena, a pratili su ih Burusis sa 15 i Felipe Rejes sa 10 koševa.

Madriđani su pobedu gradili na trojkama, koje su šutnuli čak 34 puta, a pogodili 12. Samo Rodrigez je ubacio četiri, koliko je ukupno upisao Partizan (tri Bogdanovića i jedna Kinzija). Obe ekipe su bile izjednačene u skokovima, pogotovo ofanzivnim, i ukradenim loptama, ali je Real gotovo svaku novu priliku posle promašaja koristio.

Partizan je svakako morao mnogo bolje da odigra u trećoj četvrtini, u kojoj je ubacio tek deset poena, a u četvrtoj deonici je Real "sa pola gasa" potvrdio 26. pobedu u nizu ove sezone.

Navijači su ispunili očekivanja, jer je u Areni zabeležena druga najbolja poseta u Evroligi.

PREVIŠE GREŠAKA I PREMALO AGRESIVNOSTI

Partizan je korektno otvorio utakmicu, nije dozvolio Madriđanima da se tek tako odlepe. Gosti su ipak preciznijim šutem, pogtovo van linije 6.75 uspevali da grade prednost, a u tome su pomogli i brojni promašaji crno-belih. Real je takođe iskoristio gotovo svaku uhvaćenu loptu posle sopstvenog promašaja.

Već u drugoj četvrtini je Partizan zonom 1-3-1 uspeo da "smiri" Real. Odlično su igrali Kinzi i Lovernj, tako da je Partizan sa 12 poena zaostatka spustio na svega četiri.

Manjak agresivnosti u finišu poluvremena je koštalo crno-bele, jer je Real uspeo da nadoknadi nešto slabiji period, što je krunisao Serhio Rodrigez novom trojkom za rezultat 47:39 na poluvremenu.

Treća četvrtina je bila više nego neefikasna na obe strane, u kojoj je ukupno postignuto 21 poen. Lošiji su bili crno-beli koji nisu iskoristili šanse koje su mogle da iskoriste da potpuno nadokande zaostatak za španskim klubom.

Novom trojkom, Rodrigez otvara poslednju deonicu, a publiku u "Kombank areni" je trgnuo Bogdanović, koji je ponovo uzvratio trojkom. Usledila je nesportska lična Slotera, a sa penala Lovernj smanjuje na šest poena zaostatka.

Nalet Partizana je ponovo zaustavljen, a pitanje pobednika je definitvno rešen dvema trojkama Reala i poenima Slotera, kojima je napravljena razlika od čak +16. Partizan je tada definitivno položio oružje, što je značilo da Real nastavlja sa svojim strašnim pobedonosim nizom.

Sledeću utakmicu Partizan igra protiv Bajerna u Minhenu 9. januara od 20.15.

Partizan: Tepić, Lovernj 13 (+13sk), Dalo, Milutinov 8, Milosavljević 9, Bogdanović 15, Gagić 2, Musli, Šalić, Andrić, Kinzi 17, Bezbradica.

Real Madrid: Drejper, Fernandez 16, Rejes 10, Diez, Mirotić 7, Rodrigez 16, Kerol, Darden 5, Ljulj 5, Burusis 15 (+9sk), Sloter 6, Mežri.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    2. januar 2014 | 19:53

    real je jak a partizan jos jacii

  • car

    2. januar 2014 | 19:47

    Nije partizan, nego igokeapartizan. Ko bi rekao da će klub sa tradicijom od 5 godina igrati sa Realom? Bravo!

  • bojan

    2. januar 2014 | 23:21

    Ne razumem i nikada necu sta je to u ljudima da ih čini tako zavidne i pakosne. Taj Partizan koji je veceras izgubio igra sa najmladjim timom i najjeftinijim u Evroligi! Ti momci su na pocetku prošle sezone bili niko i nista a pogledajte ih sad top 16 ALO!!!! Da ne pominjem povrede glavnih igrača! Izgubiti od jednog Reala nije blam vec je veća čast igrati protiv njih! Ljudi manite se zloslutnih i glupih komentara vec se ponosite na to sto su ovi momci ma koje god boje nosili predstavljaju Srbiju i grad na naj bolji moguci način!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA