Juventus deklasirao Romu uz dva crvena kartona gostiju (FOTO)

U derbiju kola torinska "stara dama" nanela je težak poraz prvom pratiocu na tabeli. Očajno izdanje "vučice" u drugih 45 minuta kada su ostali sa dva igrača manje i napravili jedanaesterac. Fiorentina pogotkom Rodrigeza došla do svoje treće uzastopne pobede u italijanskom šampionatu

  • 1

Veliki korak ka odbrani titule napravio je Juventus pobedom nad najbližim pratiocem Romom 3:0.

Ušli su veoma dobro u utakmicu puleni Rudija Garsije, imali su kontrolu igre u svojim nogama i nekoliko lepih poluprilika, od kojih je jednu propustio Adem Ljajić, ali je u 17. minutu Arturo Vidal posle lepog kombinovanja sa Tevezom doveo Juventus u vođstvo. Međutim, fudbalere iz Rima ovaj neočekivani primljeni pogodak nije poremetio i oni su nastavili sa svojom igrom i imali blagu prednost u posedu lopte, ali nisu uspeli do kraja poluvremena da stignu do izjednačenja.

Posle petnaestominutne pauze, kao da su dva različita tima izašla na teren, igrači u "bordo" dresovima su potpuno indisponirani izašli iz svlačionice, dok su izabranici Antonija Kontea krenuli mnogo ofanzivnije, što im je donelo i povećanje prednosti na 2:0, nakon Pirlovog centaršuta koji je golom krunisao Bonući.

Od tog trenutka iskusno su "crno-beli" prepustili loptu fudbalerima Rome, ali su zatvorili sve prilaze svom golu i čekali priliku iz kontre da osiguraju pobedu. Prava ludnica je nastala u periodu od 75 - 77 minuta, kada su igrači "vučice" za samo 120 sekundi dobili dva crvena kartona i napravili jedanaesterac, što je Mirko Vučinić rutinski iskoristio da potvrdi pobedu svog tima.

Prvo je De Rosi možda i preoštro dobio direktan crveni zbog prekršaja nad Kjelinijem, a odmah prilikom centaršuta nakon tog prekida Leandro je rukom sa gol linije sklonio loptu i zasluženo morao da napusti igru, a sudija sa pravom pokazao na belu tačku, odakle je već pomenuti Vučinić bio precizan.

Do kraja meča, najviše posla je bilo za delioca pravde koji se trudio da smanji tenziju na terenu koju su proizveli članovi ekipe iz glavnog grada Italije, a jedan od najnervoznijih je bio naš Ljajić koji na kraju i dobio žuti karton.

Sa ovim trijumfom, "stara dama" je pobegla najbližem pratiocu, upravo današnjem rivalu, na osam bodova razlike na tabeli i tako se približila odbrani skudeta.

Pre ove utakmice, strelci baš i nisu bili raspoloženi, pošto je u dve uvodne utakmice postignut samo jedan gol. Kaljari i Kjevo su odigraqli bez pogodaka, dok se Fiorentina pomučila protiv Livorna i minimalnim rezultatom na kraju uspela da zabeleži i treću uzastopnu pobedu.

Mučili su se izabranici Vićenca Montele protiv pretposlednje ekipe na tabeli sve do sredine drugog poluvremena, kada je Gonzalo Rodrigez nakon kornera postigao jedini gol na meču i to samo dva minuta nakon velike šanse koju su imali gosti, kada je Mbaje pogodio okvir gola.

Srpski reprezentativac, Nenad Tomović posmatrao je pobedu svog tima sa klupe za rezervne igrače, dok je nekadašnji član Partizana, Stefan Savić odigrao svih 90 minuta za ekipu iz Firence.

Serija A, 18 kolo

Nedelja

Kjevo - Kaljari 0:0

Fiorentina - Livorno 1:0

(Rodrigez 66)

Juventus - Roma 3:0

(Vidal 17, Bonući 48, Vučinić (p) 77 - De Rosi 75 c.k, Leandro 77 c.k. )

Ponedeljak

Napoli - Sampdorija 12.30

Katanija - Bolonja 15.00

Đenova - Sasuolo 15.00

Milan - Atalanta 15.00

Parma - Torino 15.00

Udineze - Verona 15.00

Lacio - Inter 18.30

Tabela: Juventus 49(+1), Roma 41(+1), Napoli 36, Fiorentina 36(+1), Inter 31, ...Sasuolo 14, Livorno 13(+1), Katanija 10

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport<

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA