PAO BILBAO: Sjajan start Zvezde u Evrokupu za rođendan delija!

Pred skoro 7.000 gledalaca u "Pioniru", crveno-beli su odoleli napadima španske ekipe van linije 6.75 i zabeležili prvu pobedu u drugoj fazi Evrokupa

  • 34

Košarkaši Crvene zvezde odlično su započeli takmičenje u LAST 32 fazi Evrokupa u kom se takmiče posle eliminacije u Evroligi. Ekipa Dejana Radonjića prikazala je ubedljivu partiju protiv Atletik Bilbaoa u prvom kolu druge faze navedenog takmičenja, savaldavši "momke u crnom" rezultatom 105:87 (28:24, 22:22, 33:21, 22:20).

Skoro 7.000 gledalaca prisustvovalo je pobedi crveno-belih, koji su priredili najbolji poklon "delijama" povodom 25. rođendana.

Zvezda je uspela da izađe na kraj sa dosta iskusnijom ekipom u kojoj ima nekoliko bivših španskih reprezentativaca, najviše zahvaljujući dobroj odbrani, efikasnom šutu ali i nadmoćnosti u skoku. Španska ekipa je bila rešena da šutem za tri poena ugrozi crveno-bele, ali to nije bilo dovoljno za razigrane domaćine, a po pojedinačnom učinku se može videti da je Zvezda pokazala pravu timsku igru.

Najefikasniji bio je Boban Marjanović sa 14 poena i 12 skokova, dok je Čarls Dženkins dodao 16 poena. Simonović je dodao 12, Nelson i Katić su ubacili po 11, a Lazić 10 poena. Dajris Bertans je za poražene postigao 14 poena, Kavalijuskas je ubacio 13, a Raul Lopez 12 poena.

Ubedljivo je Zvezda započela utakmicu, bila je sve vreme u plusu, ali nije mogla da odahne jer je Bilbao sve vreme bio za vratom. U prvom poluvremenu su "momci u crnom" šutnuli 17 puta za tri poena, a sedam puta su bili precizni. Sa šutem van linije 6.75 su počeli od samog starta, ali je Zvezda imala prednost u skoku, i u reketu. Težište igre je bilo prvo na tandemu Marjanović-Radenović, pogotovo u prvoj deonici koju su domači odigrali dosta dobro.

Isto tako su započeli i drugu deonicu, postigli su trojke preko Simonovića i Dženkinsa i napravili seriju 7:1. Demarkus Nelson je zabeležio zakucavanje koje je podiglo "Pionir" na noge. Španci su potom prešli na zonsku odbranu i nastavili sa šutevima za tri najviše preko Gabrijela, a odbrana crveno-belih je popustila toliko da gosti priđu na četiri poena zaostatka (50:46).

Stoga su Španci nastavili sa zonom, ali Zvezda je poluvreme otvorila ubedljivo,trojkom Nelsona. Bilbao je prokockao nekoliko napada, pa je iskorišćena prilika da se ponovo uveća prednost, i to na maksimalnih +13 posle trojke Branka Lazića. Nije usledio pad kao u drugoj četvrtini, nego je Zvezda dobrom odbranom i kombinacijom u pik-en-rolu izgradila prednost od 16 razlike i rezultat 83:67 pred odlučujuću četvrtinu.

Poslednjih deset minuta je zapravo bilo mirno privođenje kraju utakmice, jer je Zvezda već na startu stigla do nove maksimalne prednosti od 19 razlike.

Interesantno je da je trner pozvao dva tajm-auta u finišu utakmice, iako je utakmica bila rešena, iz razloga što nije želeo da njegova ekipa tek tako prosipa koš razilku.

Narednu utakmicu u Evrokupu Crvena zvezda igra protiv Nižnjeg u Rusiji, u sredu 15. januara od 17 časova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport<

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA