Ovo su osam pitanja na koja ćemo dobiti odgovor na Australijan openu!

Samo nekoliko dana je ostalo do početka Australijan opena, a mi vam predstavljamo osam pitanja koja najčešće postavljaju svi ljubitelji tenisa i zbog odgovora na njih bi trebalo pratiti mečeve na prvom Gren slem turniru u sezoni

  • 0

Prvi Gren slem u novoj teniskoj sezoni je blizu, još samo četiri dana ostalo je do početka Australijan opena, a svi ljubitelji tenisa se polako spremaju za nove okršaje veliana belog sporta. Uoči početka prvog turnira iz Velike četvorke, postavlja se osam pitanja na koja ćemo dobiti odgovor tokom i nakon završetka Otvorenog prvenstva Australije.

1. Može li Rafael Nadal sprečiti Novaka Đokovića da osvoji svoju četvrtu uzastopnu titulu u Australiji? Ovo je prvo pitanje koje najviše interesuje sve zaljubljenika u tenis u ovom trenutku. Dvojica najboljih svetskih tenisera, mogla bi da se sastanu tek u finalu, ako do njega stignu, a to će biti prilia španskom teniseru da se revanšira Srbinu za poraz u nezaboravnom finalu 2012. godine.

Teško je kladiti se protiv Đokovića da svoj deo posla neće da odradi, odnosno, da neće stići do meča za trofej. Četvorostruki šampion Australijen opena je i ove godine odigra nekiliko dobrih egzibicionih mečeva pre dvonedeljne borbe za peti uzastopni trijumf u Melburnu.

Kako kažu teniski stručnjaci Srbin je napravio nauku od odbrane titula na prvom gren slemu u sezoni. Uz pitanje fizičke spreme Endija Marija i forme Rodžera Federera, vrlo je malo tenisera sem, Nadala koji bi mogli pre finala da zaustave Novaka.

2. Ko ili šta će se mučiti Serenu Vilijams ovoga puta? Petostruka šampionka Otvorenog prvenstva Australije i najbolja teniserka sveta u poslednje tri godine nije uspevala da dođe do trofeja, niti finala u zemlji kengura i koala. Posle titule  koju je osvojila 2010. godine, naredna tri puta je gubila mečeve mnogo pre finalnih borbi, a za sve su krive povrede.

Prvo je 2011. godine propustila prvi Gren slem u sezoni zbog povrede stopala, zatim je naredne godine izvrnula članak za vreme pripremnog turnira i izgubila u četvrtoj rundi, a na prošlom je ponovo imala problema člankom, ali i sa kičmom, pa je u četvrtfinalu ispala od Sloun Stivens.

3. Hoće li Rodžer Federer nastaviti swvoju seriju stizanja do polufinala u Melburnu? Jedan od najboljih tenisera u istoriji belog sporta ima iza sebe godinu za zaborav i ono što mu je pre svega potrebno to je dobar rezultat na Australijan openu, gde je stizao bar među najbolja četiri tenisera u poslednjih deset godina.

Švajcarac je prošle nedelje izgubio u finalu Brizbejna od Hjuita, a li sa mnogo više samopouzdanja će doći u Melburn, nego što ga je imao u celoj 2013. godini.

4. Koji bi bio dobar rezultat za Endija Marija? Britanac na otvoreno rvenstvo Australije dolazi kao trostruki finalista, fizički zdrav, ali pitanje je u kakvoj je formi pošto je posle operaciije kičme u septembru odigrao samo dva meča.

Da još nije u takmičarskoj formi pokazao je i porazom od Florijana Majera u Kataru prošle nedelje, tako da bi polufinale na Australijan openu za njega bilo ravno senzaciji u ovom trenutku.

5. Može li se Sloun Stivens izboriti sa pritiskom i odbraniti svoj najbolji rezultat na Gren slemovima? Mlada Amerikanka je uspela da dođe do polufinala prošle godine, a takođe na svim ostalim Gren slemovima je stizala do četvrte runde, dok na ostalim WTA turnirima nije ostvarila neki značajniji rezultat.

Zahvaljujući dobrim igrama na turnirima iz Velike četvorke stigla je do 11. mesta na listi najboljih teniserki. Ona bi mogla da ispadne iz prvih 20 ukoliko doživi ranu eliminaciju, a pod kolikim je stresom govori i to da je odustala od Hopman kupa i turnira u Sidneju, koji su pripremni za prvi Gren slem.

6. Hoće li konačno Huan Martin del Potro uspeti da ostvari zapaženiji rezultat u Australiji? Otvoreno prvenstvo Australije je velika slaba tačka za talentovanog Argentinca, jer to je jedini Gren slem turnir na kome nije uspeo da dođe bar do polufinala. Međutim tokom prošle sezone del Potro je pokazao da polako podiže nivo svoje igre pošto je jedini uspeo da savlada Nadala, Đokovića, Marija i Federera.

7. Ko bi mogao na ženskom turniru da iskoči iz drugog plana? Serena, Marija Šarapova i Viktorija Azarenka su osvojile sedam od poslendjih osam titula na gren slemovima i one su jedine tri aktivne igračice koje su osvajale Australijan open, a pitanje je koja bi od ostalih teniserki mogla da napravi iznenađenje i uzme titulu pored njih tri. Najveće kandidatkinje su Li Na, Kvitova i Radvanjska koje sve više napreduju u svojoj igri.

8. Da li će Miloš Raonić i Grigor Dimitrov uspeti da opstanu u takmičenju do druge nedelje turnira? Dvojica možda i najtalentovanijih igrača mlađe generacije još uvek nisu uspeli da dođu do druge nedlje takmičenja na nekom Gren slemu, dok su njihovi vršnjaci Bernard Tomić, kei Nišikori i Jirži Janovic to uspevali.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA