NBA: Deset poena Raduljice, umalo tuča Džejmsa i Teletovića! (VIDEO)

Srpski košarkaš igrao je 21 minuta u porazu Milvokija od Čikaga. U Bruklinu je Majami imao vreo doček, a domaća ekipa je slavila posle dva produžetka

  • 0

Bruklin Netsi uspeli su da odbrane svoj teren od aktuelnog šampiona NBA lige Majamija, i to posle velike borbe koja je završena posle dva produžetka. To je bila peta pobeda u nizu za ekipu Džejsona Kida, koja je slavila rezultatom 104:95.

- Na ovome radimo od početka 2014. godine - rekao je trener Kid, misleći na jaku odbranu tokom meča na kom su igrači nosili dresove s nadimcima, pogotovo u drugom produžetku koji je završen rezultatom 15:6.

Posle prilično izjednačene prve četvrtine u kojoj su bez promašaja bili Džon Džonson na jednon a Lebron Džejms na drugoj strani, Netsi su počeli da izgrađuju svoju prednost. Majami je uspevao da ostane u igri, sve dok je i Džejms bio u igri.

Najbolji košarkaš Majamija je zaradio isključujuću ličnu grešku krajem prvog produžetka, i Majami bez njega, a i bez povređenog Dvejna Vejda, prosto nije mogao da izađe na kraj sa vrlo odlučnim Netsima.

Džejms je inače bio uključen u incident u četvrtoj četvrtini, kada je prilikom brze kontre napravio faul u napadu guranjem Andreja Kirilenka (inače jedan od najzaslužnijih za čvrstu odbranu Netsa), ali je odmah potom nesportski fauliran od strane Mirze Teletovića. Džejms je nagrnuo na njega, spreman da se obračuna, ali su čak i treneri sa klupa uleteli kako bi sprečili okršaj Amerikanca i Bosanca. Novinarima nije promakao trenutak da se Teletović nasmejao u facu pobesnelom "kralju".

Na kraju, najfikasniji u redovima pobednika bio je pomenuti Džonson sa 32 poena i šet asistencija. Pol Pirs je ubacio 23, a Šon Livingston 19 poena uz 11 skokova. Kevin Garnet je meč završio sa 12 poena. Na drugoj strani, Džejms je upisao 36 poena, sedam skokova i pet asistencija. Noris Kol je zabeležio 18 poena, Rašard Luis 12 i Kris Boš skromnih deset.

Miroslav Raduljica je za 21 minut igre protiv Čikaga postigao deset poena i pet skokova u porazu Milvokija 72:81. Srpski centar je imao 3/4 u šutu iz igre, a sa penala je bio nepogrešiv 4/4.

Nikola Peković je ponovo bio odličan u predovođenju Minesote ka pobedi, ovaj put protiv Šarlota 119:92. Crnogorski centar je ubacio 26 poena, a po 19 su upisali Kevin Martin i Kevin Lav. Na drugoj strani je Entoni Toliver ubacio 21 poen.

U borbi za Los Anđeles slavili su Klipersi, i to ubedljivo 123:87. Zapanjujuće je koliko su Lejkersi bili loši s obzirom da su već u prvoj četvrtini primili 43 poena, a posle koliko-toliko odrađene druge deonice, u trećoj su uspeli da ubace svega osam poena!

U odličnoj partiji Klipersa, koji su i dalje bez Krisa Pola, istakao se Blejk Grifin sa 33 poena i 12 skokova, dok je Kolison dodao 20, a Redik 19 poena. U poraženoj ekipi najefikasniji su bili Kendal Maršal, dok su po 14 poena zabeležili Sejkr i Džonson.

NBA, rezultati

Indijana - Vašington 93:66

Filadelfija - Detroit 104:114

Atlanta - Hjuston 83:80

Bruklin - Majami 104:95**

Memfis - Finiks 104:99

Minesota - Šarlot 119:92

Nju Orleans - Dalas 90:107

Milvoki - Čikago 72:81

Juta - Klivlend 102:113

Sakramento - Orlando 103:83

Golden Stejt - Boston 99:97

LA Klipers - LA Lejkers 123:87

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA