U SUZAMA PRIMIO NAGRADU: Ronaldo dobitnik Zlatne lopte (FOTO)

Portugalski as zasluženo dobio nagradu za najboljeg fudbalera Evrope u 2013. godini, dok je nemački stručnjak koji je sa Bajernom osvojio pet trofeja najbolji trener * Najbolji gol delo je Zlatana Ibrahimovića

  • 7

Kristijano Ronaldo je najbolji fudbaler u 2013. godini! Portugalski as i član Reala iz Madrida je u konkurenciji sa Lionelom Mesijem i Frankom Riberijem dobitnik prestižne nagrade Zlatna lopta koju dodeljuje FIFA.

Vidno uzbuđen i sa suzama u očima, kao i njegova rodbina, Portugalac se obratio prisutnima.

- Pre svega želeo bih da se zahvalim svima koji su mi pomogli u ovome - saigračima u Realu i reprezentaciji. Bez njih ne bi uspeo da osvojim veoma tešku nagradu. Moram da se zahvalim i svojoj supruzi i sinu - emotivno je rekao Ronaldo

Ovakva odluka je očekivana s obzirom na to da su se u javnosti već pojavile informacije da je Ronaldo dobitnik nagrade, a potvrda je stigla na ceremoniji u Cirihu koju su, u organizaciji FIFE, vodili legendarni holandski fudbaler Rud Gulit kao i atraktivna Brazilka Fernanda Lima.

Fernanda, koja je svojim provokativnim izgledom privukla pažnju tokom žreba za SP, i ovoga puta nije razočarala te se na sceni pojavila u elegantnoj seksi haljini koju je pre samo nekoliko dana promovisala na ulicama Ciriha.

Ceremonija je počela izborom najboljih 11 fudbalera prethodne sezone, a zanimljivo u prvoj postavi su samo trojica iz Bajerna, iako su Bavarci osvojili pet trofeja prethodne sezone.

Golman: Manuel Nojer

Odbrana: Lam, Tijago Silva, Ramos, Alveš

Sredina terena: Ćavi, Inijesta, Riberi

Napad: Mesi, Ibrahimović, Ronaldo

Ubrzo nakon toga nagradu za najboljeg trenera u 2013. godini dobio je bivši strateg Bajerna Jup Hajkens koji se našao ispred Jirgena Klopa i Aleksa Fergusona.

- Pre deset godina nisam ni sanjao ovo, a sada stojim ovde pred vama. Hvala puno - rekao je Nemac tokom ceremonije koju ste uživo mogli pratiti uz Telegraf.

''Puškašova '' nagrada za najbolji gol otišla je u ruke Zlatana Ibrahimovića koji je dobio ovu nagradu za 2013. godinu iako je gol postigao u 2012. godini. Podsetimo, među prva tri nominovana bio je i srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA