Jelena u drugom kolu i pored dva medicinska tajm-auta! (VIDEO)

Najbolja srpska teniserka savladala je Japanku Misaki Doi u dva seta 6:1, 6:2 u prvom kolu Australijan opena

  • 0

Osma nositeljka na Australijan openu Jelena Janković plasirala se u drugo kolo posle pobede po velikoj vrućini nad Japankom Misaki Doi 6:1, 6:2 posle 74 minuta igre. Za to vreme je srpska teniserka odservirala šest aseva, ali je napravila isto toliko servis grešaka.

U narednom kolu, Srpkinja igra protiv bolje iz meča još jedne Japanke Ajumi Morite i Ukrajinke Nađe Kičenok.

Jelena je od samog starta počela sa ofanzivnom igrom. Već u drugom gemu je imala tri prilike za brejk, a potom je sama uspela da spase dve prilike za oduzimanje servisa koje je imala Doi, inače 89. igračica sveta. Jankovićeva je povela brzo 5:0, a tek u šestom gemu je Doi "razbila" nulu na semaforu.

Umalo je Jelena prokockala jedan brejk kada je Doi imala 40:15 na servis Srpkinje, ali se ova snašla i brzo privela kraju prvi set.

Drugi set nije bio nimalo lak, jer je vrućina od 41 stepena počela da ostavlja posledice na razvoj igre na terenu. U drugom gemu je viđen pravi maraton u kom je Japanka imala tri brejk lopte, ali su srećom ostale neiskorišćene.

Potom je Jelena napravila brejk za 2:1, a tada je usledio prekid od nekoliko minuta. Prvo je medicinski tajm-aut tražila Dui zbog povrede noge, a potom je Jelena tražila dva, najpre zbog odranog kolena prilikom pada, a potom, posle osvojenog poena i zbog masaže.

Jelena je potom pretrpela brejk, ali je Doi dozovlila da joj naša teniserka već u sledećem gemu uzvrati ribrejkom za 3:2. Do kraja seta je Jankovićeva osvojila sve naredne gemove i plasirala se u drugo kolo.

- Neverovatno, umalo da ubijem samu sebe, jureći jednu lopticu iskrenula sam članak. Osećala sam veliki bol kad sam se oslonila na nogu pri servisu. Nije bilo lako, teško je igrati u ovim uslovima. Hvala svima što ste došli ovde, u ovim uslovima i podržavate nas na 35-40 stepeni - rekla je Jelena posle meča.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Dom zdravlja Doktor Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA