NOVAKU VRUĆINA NE MOŽE NIŠTA: Đoković pregazio Majera i setio se Rodika (FOTO)

Drugi najbolji srpski teniser je savladao Argentninca Leonarda Majera 6:0, 6:4, 6:4 u meču drugog kola Australijan opena. Naredni protivnik Denis Istomin

  • 3

Bez mnogo problema je Novak Đoković obezbedio plasman po još jednom tropskom danu u treće kolo Australijan opena.

Argentinac Leonardo Majer nije mogao tokom tri seta u meču drugog kola ni da zapreti srpskom teniseru, koji je slavio rezutatom 6:0, 6:4, 6:4.

Furiozan start Đokovića najavio je brejk već u prvom gemu i vrlo dobar ritern. Majer je do kraja seta nije imao nijednu gem, a kamoli brejk loptu. Jedino što je moglo da napravi problem Đokoviću je pad posle lošeg proklizavanja, ali to srećom nije ostavilo posledice na skočni zglob.

Posle serije od osam uzastopno osvojenih gemova, Majer je konačno osvojio svoj prvi gem u meču, što je propraćeno ovacijama sa tribina. Kako je Nole prethodno napravio brejk, to je bilo dovoljno da se smanji ritam i drugi set rutinski završi u korist srpskog tenisera.

Više ništa nije imao da izgubi 98. teniser sveta, tako da je opustio ruku i nastavio da čuva svoj servis u trećem setu. Đoković je zahvaljujućo slajs servisu bio siguran u svojim gemovima, a bio je nadomak prilike prilike da napravi brejk. Ipak, Argentninac bi u tim momentima bolje snalazio, imao je dobar servis u telo, što je našeg tenisera frustriralo.

Ipak, u ključnom devetom gemu, Majer je napravio dve duple servis greške, što je naš teniser svesrdno prihvatio kao poklon da konačno napravi i poslednji neophodni brejk za 5:4, a potom i da završi meč.

Naredni protivnik Đokovića u trećem kolu biće Denis Istomin, koji je savladao Dmitrija Tursunova 7:6, 4:6, 6:1, 6:4.

- Definitivno sam zadovoljan svojim nastupom danas, bolje je bilo nego u prvom meču. Uvek mislim da mogu bolje, to me motiviše da treniram naporno pred svaki naredni meč - rekao je Đoković posle meča, a na pitanje Džima Kurijera kako se nosi sa vrućinom posle mnogo godina igranja u Australiji odgovorio:

- Verovatno sam sazreo, bolje se fizički osećam, promenio sam neke stvari u dijeti i popravio spremu. Danas je bilo teško obojici u ovakvim uslovima, koje ne možeš da promeniš. Sećam se 2009. godine kada sam Rodiku predao meč zbog vrućine.

Kurijer je primetio da Đoković ima torbu sa žutom i zelenom bojom, pa je usledilo pitanje da li je to način flertovanja sa australijskom publikom, što je Nole potvrdio kroz smeh.

- Žuta boja je zbog autralijskog duha, ali ne znam šta bih dalje rekao za dizajn torbe, nisam stručan. Poneo sam osam ili devet majica, skoro isto toliko reketa, jer moraš uvek da budeš spreman da odigraš pet setova, bez obzira na to ko ti je protivnik - zaključio je Đoković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogy

    15. januar 2014 | 06:42

    Svaka cast Nole, bilo je odlicno gledati te u ove jutarnje sate!!!!!! Navikla sam se vec, a sada na spavanje! <333333333 Veliki pozzzz za Noleta, IDEMO DALJE!!!!!!!!!!

  • NAPRED

    15. januar 2014 | 10:38

    NOLE NOLE NOLE NOLE NOLE

  • AnanaS

    15. januar 2014 | 11:38

    Nole terminator!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA