Drugi krug EP još daleko: Rukometaši izgubili od Rusije

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od baćuški 27:25 u drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Danskoj, čime su ugrozili plasman u sledeću rundu takmičenja

  • 0

Rukometaši Srbije, posle startne pobede nad Poljskom, na Evropskom prvenstvu u Danskoj, doživeli su poraz u drugom meču protiv reprezentacije Rusije sa 27:25 (14:14)

 

"Orlovi" su imali priliku da remijem ili pobedom osvoje nove bodove koji bi ih približili plasmanu u narednu rundu, ali nisu uspeli.

 

Posle dobrog prvog poluvremena naš tim je odigrao očajno u nastavku gde su dozvolili rivalu da sve vreme ima i tri do četiri gola prednosti (18:14), koje nisu uspeli da stignu.

 

Najefikasniji igrač u srpskom timu bio je Vujin sa šest golova, ali iz 13 pokušaja. Desni bek Srbije imao je stoprocentan učinak sa penala 4-4. Petar Nenadić je bio strelac pet, a Nikčević četiri gola.

 

Na drugoj strani je Jegor Evdokimov postigao pet pogodaka, dok su po četiri dali Kovalev, Skopincev, Atman, Gorbok i Šelmenko.

 

Foto: Tanjug

 

Foto: Tanjug

Na kraju je srpski tim prišao na jedan gol zaostaka 24:25 na minut i po pre kraja, ali su Rusi dali gol i time obezbedili trijumf.

 

DOBRO POČELI, LOŠE ZAVRŠILI

 

Početak meča protekao je u dobrim napadima, dok odbrane nisu bile na visokom nivou ni kod jedne ekipe.

 

Posle desetak minuta utakmice, izabranici Vladana Matića preuzeli su kontrolu igre i rezultata u svoje ruke i imali su prednost od četri gola 9:5 koju su održavali sve do 15. minuta. 

 

Međutim, nastupa loš period u igri Srbije koji su Rusi iskoristili da se vrate u meč sa tri brza gola i dolaze do izjednačenja, a zatim i do preokreta.

 

 

Rusi su mnogo bolje odigrali drugih 15 minuta prvog poluvremena i u jednom momentu su poveli sa 10:8 a tu prednost od dva gola su održavali sve do kraja poluvremena kada je kapiten Srbije Momir Ilić doneo izjednačenje  14:14.

 

KATASTROFALNA TRI MINUTA NASTAVKA

 

Početak drugog poluvremena bio je poguban za srpske "orlove" Smušenom igrom u napadu i slabom odbranom dozvolili su Rusima da se raspucaju i da povedu sa 18:14.

 

Sve vreme protivnik je održavao prednost od dva do četiri gola (21:19) a naš tim nije uspeo da se približi. Poseban je problem što naši momci nisu mogli da iskoriste prednost igrača više, a imali su je nekoliko puta.

 

 

Imali su srpski rukometaši šanse da se približe, ali jednostavno slaba igra u napadu doprinela je da Rusi konstantno budu na dva gola prednosti 21:23. Na kraju, na minut pre kraja su imali napad za izjadnačenje ali su promašili i Rusi su se odlepili na dva gola i priveli meč kraju.

 

Srbija u poslednjem kolu igra protiv Francuske, u petak od 20.15 sati takođe u Arhusu i treba joj bod da bi se plasirala u drugu fazu...

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA