Ako preživi, on više neće biti Šumaher!

- Ne želim da spekulišem, mnogo se spekuliše. Nažalost, pričamo o životu i smrti ovde. Koma u teoriji može biti stanje koje traje do kraja života. To neće oštetiti ljudski mozak - izjavio je doktor Andreas Cigler, neurohirurg sa Univerzitetske klinike u Oldenburgu

  • 0

Sedmostruki šampion Formule 1, Mihael Šumaher već 18 dana se nalazi u veštačkoj komi u koju je zapao nakon dve operacije mozga koje je imao posle povrede glave koju je zaradio nakon nesreće na skijanju u Francuskoj.

Svakog dana se pojavljuju nove informacije o njegovom stanju, ali još niko sa preciznošću ne zna kada će se legendarni Nemac probuditi iz kome i u kakvom će stanju biti posle toga. Nemački mediji su posle razgovora sa medicinskim stručnjacima pokrenuli spekulacije o nekim mogućim raspletima:

- Ne želim da spekulišem, mnogo se spekuliše. Nažalost, pričamo o životu i smrti ovde. Koma u teoriji može biti stanje koji traje do kraja života. To neće oštetiti ljudski mozak - rekao je doktor Andreas Cigler, neurohirurg sa Univerzitetske klinike u Oldenburgu.

Sa druge strane Ričard Grinvud, specijalista za povrede mozga na Univerzitetskoj klinici u Londonu smatra da je mnogo bitan period posle buđenja iz kome:

- Ako Šumaher preživi, on više neće biti Šumaher. Njegov oporavak biće uspešan samo ako se pomiri s tom situacijom. To je veoma, veoma težak proces kroz koji ljudi prolaze. Moraju se pomiriti sa svojim limitima, činjenicom da su drugačiji - rekao  je Grinvud.

Francuski doktori počeli su testiranje njegovog stanja, dve nedelje nakon što su mu ukolonili deo lobanje kako bi smanjili pritisak na mozak, ali je on i dalje u kritičnom stanju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA