IZ KOME NA STAZU: Srpska snouborderka ne ide u Soči! ( FOTO)

Reprezentativka Srbije nije uspela da uđe među nabolje 32 snouborderke koje će pokazati svoje veštine na Zimskim olimpijskim igrama, a Nina Micić je za Telegraf.rs dala kratak intervju govoreći i o suludoj nesreći koju je doživela u decembru

  • 1

Nina Micić (22), najbolja srpska snouborderka, nije uspela da se kvalifikuje na Zimske olimpijske igre u Sočiju pošto nije osvojila dovoljno bodova na Svetskom kupu koji se održavao tokom vikenda na Rogli, u Sloveniji.

Uzrok što Nina nije uspela da se uđe među 32. najbolje snouborderke treba tražiti u nesreći koju je doživela na skijalištu u Austriji, posle koje se našla u komi i pretrpela povrede koje su ostavile posledice, i zbog kojih nije mogla da pruži svoj maksimum.

Snouborderku smo dan pre trku videli na Rogli, kada je podelila svoje utiske o takmičenju i bizarnoj nesreći koju je doživela na stazi za čitaoce portala Telegraf.rs.

- Trenutno sam 34. na svetskoj rang listi. Bila sam među 32 najbolje, ali posle nesreće sam ispala. Moja leđa su u lošem stanju i trpim velike bolove. Takođe, imam problema sa bubregom, slezinom i organima. Tako da uopšte ne bi trebala da budem ovde, ali nije bilo mesta da me neko ubedi da ostanem u bolnici i ne takmičim se. Došla sam da probam, da barem znam da sam pokušala - priča naša najbolja snouborderka.

Nedrealna situacija se desila kada je skoro bila sigurna putnica za Soči.

- Imam sreću da sam preživela. Bila sam u komi sat i po vremena. Skija me je udarila tačno u leđa kada je pala sa žičare. Imala sam štitnik za leđa koji mi je spasao život. Noge nisam osećala, stvarno jeziva situacija. Padala sam u nesvest i krvarila sam. Teška povreda bukvalno se desila u momentu kad sam počela dobro da vozim, već sam bila ušla među 32 devojke, gotovo bila sigurna za Soči- nastavlja priču za Telegraf.rs.

Ninu je od 100 takmičara na startu, na trci Evropa kupa u austrijskom Lahtalu, pogodila skija koja je pala sa žičare pravo u leđa. Nakon toga je sa teškim povredama prebačena u bolnicu u Klagenfurtu.

- Sada imam strah od pada. Ovo je ipak bilo ozbiljno, posledice ću tek da osetim. Došla sam malo ranije na Roglu da bi se malo opustila - nastavlja priču Micićeva.

Nina kaže da je konkurencija prejaka za plasman i odlazak u Soči, i da se njih 7-8 se borilo za to jedno mesto koje bi ih odvelo na zimsku olimpijadu.

- Treniram sa Slovencima. Imamo neku internacionalnu grupu, iz svake države po jedan: Kanada, Norveška, Italija, Slovenija, Srbija i već godinama funkcionišemo - odgovara na pitanje s kim se najviše druži od ostalih takmičara.

Najveći deo priprema provodi na planinskoj lepotici u Sloveniji.

- Generalno najviše treniram na Rogli. Ove sezone nema snega pa smo putovali, ali sam zadnje 3-4 godine skoro po tri meseca na ovoj planini - kaže Nina.

Kao i dosta sportista u Srbiji, i ona ima puno problema sa ljudima iz Skijaškog saveza i ne dobija podršku koja joj je potrebna.

- Mislim da nas nema puno i da bi to trebalo da se organizuje mnogo bolje. Nisu dovoljno iskreni i ozbiljni. U početku sve krene i bude super, a onda dođe period kada nemam para. To su ogromna sredstva za mene i zbog toga kada treniram ne mogu da se opustim i dam sve od sebe na treningu. Uvek sam ćutala dok su svi drugi napadali, ali  ima nas 4-5 vrhunskih sportista tako da bi trebala veća pažnja da nam se pokloni - završava priču lepa snouborderka.

Međutim, postoji mogućnost da neke snouborderke ili njihove zemlje odustanu od Zimskih olimpijskih igara i to je jedini način na koji bismo mogli da dobijemo još jednu takmičarku koja će dostojno da reprezentuje Srbiju i možda doneti medalju. Do početka igara ima još malo jače od dve nedelje, a mi držimo fige da se Nina zasluženo nađe na njima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Nataša Ivanovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kamancha

    19. januar 2014 | 23:15

    Rodjena sestra kosarkasa Mege i reprezentativca Vase Micica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA