JJ rekla zbogom Melburnu: Rumunska ''silikonka'' prejaka za nervoznu Jelenu!

Najbolje rangirana srpska teniserka neočekivano poražena od Simone Halep (2:1), koja posle smanjenja grudi igra na vrhunskom nivou

  • 5

Jelena Janković je rekla zbogom Melburnu! Porazom od Simone Halep rezultatom 2:1 (6:4, 2:6, 6:0), srpska teniserka završila je ovogodišnje učešće na Australijen openu iako je pre meča bila favorit protiv Rumunke, inače 11. igračice sveta.

Rumunka, koja je javnosti bila poznata zbog ogromnih grudi, posle operacije i smanjenja istih igra u odličnoj formi i napravila je najveći uspeh na jednom gren slemu, a za plasman u polufinale igraće protiv Cibulkove, koja je eliminisala Mariju Šarapovu.

Nije Jeleni bio dan na AO s obzirom na veliku, preveliku nervozu koja je tinjala tokom čitavog meča. Često se svađala s nekim iz boksa i čestim povicima ''ćuti'' pokušavala je da, donekle, primiri situaciju. Ključni momenat meča svakako je bio početak trećeg seta kada je prvi gem, koji je trajao oko 15 minuta, pripao Rumunki na servis Jelene.

Tada je usledio totalan pad Srpkinje koja je nešto ranije uz tri brejka dobila drugi set, ali i na početku trećeg ostala bez mogućnosti čelendža. Nova doza nervoze se uvukla i zbog toga što je Simona u odlučujućim momentima maksimalno iskoristila pauzu, a sudije nisu reagovale, što je Jankovićeva posle i platila.

Jelena nije dobro otvorila meč! Već na početku dozvolila je protivnici da joj oduzme brejk i povede sa 3:1. Međutim, uspela je donekle da se konsoliduje i vrlo brzo anulira prednost Rumunke koja je, ipak, u devetom gemu ponovo oduzela servis Srpkinji. Imala je jelena šansu da spasi prvi set na servis protivnice, ali nije uspela da iskoristi brejk šansu koja joj se ukazala, te je pognute glave završila prvi set - 6:4.

Prisutna nervoza Srpkinje osećala se svud po terenu i na početku drugog seta. Trudila se Jelena da pronađe pravi ritam, međutim, često je ''ratovala'' s nekim iz boksa i povicima ĆUTI pokušavala nekoga da primiri. To joj je donelo tri brejk šanse u četvrtom gemu od čega koristi drugu za vođstvo od 3:1.

Ali, Rumunka je vrlo brzo uzvratila i povratila servis koji je, doduše, još dva puta u narednim gemovima gubila za ubedljivih 6:2 za Jelenu na kraju drugog seta.

Maratonski prvi gem u trećem setu, koji je trajao skoro 15 minuta, nije dobro počeo za Jelenu. Osim što je izgubila brejk, Srpkinja je ostala i bez mogućnosti čelendža što je i te kako negativno uticalo na njenu psihu, uzimajući u obzir ne baš tako sjajno suđenje tokom meča. Jelena je u potpunosti pala i nije uspevala da se vrati, a Rumunka je očas posla stigla do 5:0, a zatim i do prve meč lopte i ubedljivih 6:0 posle 112 minuta borbe.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Dom zdravlja Doktror Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA