NEMA VAJDE OD BEKERA: Đoković ispao u četvrtfinalu Australijan opena! (FOTO)

Najbolji srpski teniser poražen posle maratonske borbe u pet setova od Švajcarca Stanislasa Vavrinke sa 6:2, 4:6, 2:6, 6:3, 7:9 i posle 28 uzastopnih pobeda odlazi sa turnira

  • 28

Najbolji srpski teniser, Novak Ðoković poražen je od Švajcarca Stanislasa Vavrinke u četvrtfinalu Australijan opena sa 6:2,4:6,2:6,6:3,7:9. Posle 28 uzastopnih pobeda u Melburnu, Đoković je položio oružije pred Vavrinkom posle pet napornih setova.

Ovo je prvi turnir, posle nekoliko godina, na kome je Đoković bio bez starog trenera Marjana Vajde, a njegovo mesto zauzeo je Boris Beker, novi trener, koji nije doneo sreću našem asu. Ovim ispadanjem Nole je izgubio 1640 poena na ATP listi.

Bio je ovo ponovo maratonski meč, a obojica igrača priredila su još jedan sjajan dvoboj, kao i prošle godine, kada je Novak slavio posle maratona. Naš teniser sad vodi u međusobnim duelima vodi sa 15:3.

Inače, njih dvojica su odigrali četvrti najduži meč na Australijan openu i to u osmini finala 2013. godine, a trajao je  pet sati i dva minuta.

Pobednik ovog meča Stanislas Vavrinka igraće u polufinalu protiv Tomaša Berdiha koji je eliminisao Davida Ferera sa 6:1,6:4,2:6,6:4.

POČETAK ODLIČAN

Meč je odlično počeo za našeg asa. Nakon četri gema  obojica tenisera igrala su veoma sigurno na svoj servis. Đoković je vrlo teško vraćao udarce Vavrinki posle servisa i vrlo teško osvajao poene.

Međutim, strpljivo je sačekao šansu i to mu se isplatilo kada je napravio brejk za 4:2. Ubrzo je naš as osvojio još dva gema uz novi brejk za osvajanje seta 6:2.

Drugi set je počeo isto kao i prvi. Obojica igrača su uzimala poene na svoj servis, s tim što je Vavrinka imao čak tri brejk lopte u trećem gemu, ali se Đoković fenomenalno vratio i osvojio gem za 2:1.

Vavrinka je imao 23 neiznuđene greške, a Novak 15 i u tom elementu je razlika u ovom setu. Ipak, pad koncentracije se video kod Đokovića, a Švajcarac je to iskoristio i napravio brejk u najvažnijem momentu i poveo sa 4:3.

SRPSKI AS DEKONCENTRISAN

Dobru igru potvrdio je svojim servisom, a drugi reket sveta je uzeo još samo jedan gem za 6:4 za protivnika. Vavrinka je imao duplo više vinera od našeg igrača i to je jedan od razloga dobre igre i rezultata.

Đoković je nastavio da pada, da ima neiznuđene greška, a Vavrinka je sve to koristio na pravi način i brejkom otvorio treći set, poveo sa 2:1, a potom i potvrdio brejk za 3:1.

Da nešto nije u redu u igri Đokovića svedočila su nova dva vezana gema Vavrinke od kojih je onaj peti bio na servis Srbina - 5:1. Rutinski servis u osmom gemu done je Vavrinki velikih 6:2 i ukupno vođstvo posle tri odigrana seta.

Mučio se Nole i na početku četvrtog seta. Dupla servis greška donela je Vavrinki 40:40, ali je Đoković napokon uspeo da veže dva dobra poena za 1:0. Usledio je potom i dobar servis Švajcarca čiji trend je nastavio i srpski teniser, koji je poveo sa 2:1 odserviravši gem sa nulom.

Igralo se gem za gem, a Novak nikako nije uspevao da pronađe svoju igru. Ipak, njegov kvalitet je morao da ispliva na ovom meču. Baš kad je trebalo Đoković je napravio brejk u u sedmo gemu za 4:3, a zatim je priveo set kraju odličnim servisom za 6:3.

U petom setu viđena je ludačka borba dvojice asova, a na samom startu usledila su dva brejka. Najpre je Nole uzeo servis protivniku, a onda je Švajcarac vratio brejk i poveo sa 3:2.

Kod 5:5 i 40:15 za Švajcarca počela je da promiče kiše, prekinut je susret, međutim posle pet minuta meč je nastavljen.

Foto: AP/Eugene Hoshiko

Foto: AP/Eugene Hoshiko

Vavrinka je očekivano potvrdio servisom gem za vođstvo 6:5, ali je Nole odgovorio i maraton se nastavio sve do 7:7, kada je Vavrinka odservirao odlično i poveo sa 8:7, a zatim napravio brejk i otišao u polufinale.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Medigrup)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma Brada

    21. januar 2014 | 11:22

    Šta je sa ovim čovekom,kao da nije u Melburnu digao mi pritisak na 200!

  • Jestra

    21. januar 2014 | 13:33

    Mislim da ce se Novak itetako kajati zbog uvodjenja Bekera u tim.Uvek je bilo da tim koji dobija se ne menja.

  • Nocna ptica

    21. januar 2014 | 13:45

    Ovaj zadnji ufarac nije u Djokovicevom stilu, nekontrolisan totalno. Mada, Vavrinka je bio maksimalno koncentrisan i spreman, nije nezasluzeno pobedio. Puno srece obojici u nastavku sezone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA