Šoutajm: Zvezda pregazila Panionios!

Crveno-beli košarkaši razbili su, pred 5000 navijača, ubedljivo grčki tim sa 84:64 i ostvarili novu pobedu u drugom po kvalitetu takmičenju u Evropi i tako se približili plasmanu u osminu finala

  • 13

Košarkaši Crvene zvezde Telekom razbili su Panionios sa 84:64 (16:19,23:16, 22:12,23:17) u trećem kolu druge faze Evrokupa u beogradskom "hramu" košarke Pioniru.

Ovo je druga pobeda crveno-belih u ovom takmičenju kojom su istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman u osminu finala. Što je najvažnije ubedljiva razlika daje veliki zalog Beograđanima za uzvratni meč koji je sledeće nedelje u Atini.

Sve je bilo rešeno u drugom poluvremenu, kada je Zvezda odigrala fantastičnu odbranu i brzim ritmom slomila rivala a čak četvorica košarkaša imala su dvocifren učinak.

Najefikasniji je bio Marko Simonović sa 18 poena i osam skokova, Boban Marjanović je imao dabl-dabl učinak 10 poena i 11 skokova, Čarls Dženkins je ubacio 16 poena, Jaka Blažič je dao 11 koševa.

Posle solidnog prvog poluvremena gde su stekli samo četiri poena prednosti 39:35, crveno beli su furiozno krenuli u treću četvrtinu.

Baš kao i na meču sa Bilbaom, igrači Zvezde su baš u tim momentima prelomili meč. Napravili su fenomenalnu seriju 11-0 kojom su stigli do  maksimalne prednosti 50:35.

Briljirao je Čarls Dženkis u tim momentima,  ali i ostali igrači su dali svoj doprinos pre svih Jaka Blažić Marko Simonović i Demarkus Nelson, dok je Boban Marjanović dominirao pod obručima.

Međutim, na kraju trećeg perioda protivnik se vratio i serijom 10- 2 stigao do 11 razlike minusa 56:45. Ali to je bilo sve što je uradio na meču.

Furioznom odbranom crveno-beli su ponovo vratili razliku na tada maksimalnih 18 poena 66:47 na startu poslednjeg perioda i time prelomili meč.

Ipak, nisu tu stali momci u crveno-belom već su nastavili da gaze grčki tim sve do maksimalnij 26 poena razlike 82:56 u 37. minutu, a bilo je i prilike za šoutajm i alej up zakucavanja.

Ova dva tima sastaće se i sledeće nedelje u sredu, ali u uzvratnoj utakmici u Atini kojom počinje drugi deo ove faze takmičenja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фадиљ

    22. januar 2014 | 22:14

    Овa срби много јака има да угазa моја паљтизан.Црно бељи највећа бљенда

  • Dado

    22. januar 2014 | 22:35

    Osvojicemo sve. Glodar do koske je sigurno gledo utakmicu.

  • Sinisa

    22. januar 2014 | 21:27

    Napred Zvezda !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA