CRNO VEČE PARTIZANA: Debakl u Izraelu i povreda Milosavljevića

Crno-beli ubedljivo poraženi u Tel Avivu sa 88:67 od Makabija, ali ono što ih više brine je povreda kapitena Dragan Milosvaljevića, koji je povredio koleno

  • 26

Košarkaši Partizana poraženi su ubedljivo na gostovanju u 4. kolu Top 16 faze Evrolige od Makabija sa 88:67 (20:11, 27:8, 21:28, 20:20) u istorijskom 20. duelu sa izraelskim timom u okviru evroligaškog takmičenja.

Ovo je crno-belima treći poraz iz četiri meča dok je Makabi zabeležio sve četiri pobede, ali više od poraza boli ih to što se povredio kapiten Dragan Milosavljević, koji je povredio koleno.

Najefikasniji u timu Partizana bili su Bogdan Bogdanović i Terens Kinzi sa 17 poena, dok je Lovernj ubacio 11 koševa.

Partizan je samo na startu meča pokazao inicijativu kada je poveo sa 4:0. Izgledalo je da će dobro otvoriti meč, ali se to nije desilo.

Samo zbog svojih grešaka u napadu, izgubljenih lopti ali i lošeg šuta za dva i tri poena, crno-beli su prepustili domaćinu inicijativu. Makabi je brzim kontrama napravio osetniju razliku posle prve četvrtine 20:11.

Pad Partizana se nastavio i u drugom periodu, a izraelski tim zatrpavao je koš srpskog šampiona sa svih strana. Već posle 15 minuta bilo je velkih 20 razlike  45:13, a do kraja poluvremena i 47:19. Bilo je to najgorih 10 minuta ove sezone u igri Partizana, jer su dali samo osam poena za četvrtinu.

U nastavku meča srpski šampion je igrao mnogo bolje, ali je već bilo kasno jer je Makabi imao veliku prednost. Crno-beli su dobili treću četvrtinu sa 28:21, ali je protivnik imao i dalje visoku prednost 68:47.

Međutim, veći problem je bio to što je Partizan ostao bez kapitena Dragana Milosavljevića koji se teže povredio kada je hteo da zakuca, pa je izašao i nije se vraćao u igru.

Poslednji period meča protekao je u pokušajima Partizana da smanji razliku ali ona nikako nije htela ispod 20 poena. Čak i kada bi se približili Makabi bi trojkama vraćao prednost. Bogdan Bogdanović je ponovo odigrao odlično drugo poluvreme, ubacivši čak 15 poena ali je to bilo nedovoljno da se ekipa spasi ubedljivog poraza.

Na kraju kada su se pozdravljali na centru terena u ekipi crno-belih nije bilo kapitena, koji je verovatno otišao u svlačionicu.

U sledećem meču crno- beli dočekuju Lokomotivu Kuban u Kombank Areni

Evroliga, TOP 16, 4. kolo:

Četvrtak:Fenerbahče - Panatinikos 77:72

CSKA - Real Madrid 85:71

Makabi - Partizan 88:67

Barselona - Unikaha 83:79

Bajern - Galatasaraj 66:72

Petak:

Laboral Kuća -Olimpijakos 20.30

Anadolu Efes - Emporio Armani 19.15

Lokomotiva Kuban  Žalgiris 17.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bingo

    23. januar 2014 | 20:58

    a mi kad smo izgubili sa 14 razlike u Izraelu, bili su komentari nikad losiji Makabi...pa nikad losiji PAO...a oni i u novim grupama startovase sa svim pobedama 3/3...a na poluvremenu nikad losiji Makabi odvali sa 30 razlike franjevce...sad ce verovatno Makabi biti institucija, gigant, velesila, a ne NIKAD LOSIJI...sad se tek vidi koja je grupa bila kakva, i gde smo mi imali 4 pobede, ipak svaka cast Zvezdo !!!

  • vwb

    23. januar 2014 | 20:47

    Tek sad se vidi cija grupa,je bila grupa smrti...Fener jedva protiv Paoa,a stoku ponizavaju bez crnog dzina...

  • Grobar do koske

    23. januar 2014 | 21:18

    Kokakola se puni u Zemunu a partiza u Izraelu, Partizan najveci brend Hrvatske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA