LIVERPUL JE GAZDA GRADA: Demolirao Everton sa 4:0 uz promašen penal (VIDEO)

Fudbaleri Liverpula demolirali gradskog rivala rezultatom 4:0 * Junajted slavio na debiju Mate * Arsenal samo 2:2 sa Sauthemptonom

  • 0

Debakl! Upravo ovom rečju može se opisati nastup Evertona u derbiju ''Mersisajda'' s obzirom na to da im je Liverpul očitao lekciju i pokazao ko je gazda grada - 4:0 (3:0).

Prizivali su navijači ''karamela'' 1999. godinu i meč kada su njihovi izabranici poslednji put trijumfovali na ''Enfildu'', ali je Liverpul pokazao zašto igra sezonu iz snova i prekinuo je seriju nerešenih rezultata protiv gradskog rivala koja traje tri meča. Čovek kojeg su se u Evertonu najviše pribojavali ''načeo'' ih je u 25. minutu.

Sjajno je Suarez centrirao iz kornera, a kapiten Stiven Džerard je postigao svoj osmi gol protiv Evertona, a samo je Aston Vili uspeo da ''ugura'' 12. Ko bi rekao da će se pobednik duela znati posle, nešto više od pola sata igre, ali je Staridž sa dva gola u dva minuta najavio katastrofu ''karamela''.

Međutim, treba napomenuti da je Everton od sredine prvog poluvremena igra bez povređenog Lukakua kojeg je sa terena poslao napolje njegov saigrač Geret Beri.

Svoj 23. gol i izjednačen rekord od prošle sezone postigao je Suarez u 50. minutu, a prednost je mogla biti i veća da je Staridž bio precizan sa bele tačke samo pet minuta kasnije.

Gostovanje Kardifa na ''Old Trafordu'' donelo je izliv emocija domaćih navijača koji su najpre pozdravili trenera Velšana Ole Gunara Solskjera, inače legendu kluba, a potom i Huana Manuela Matu koji je debitovao za ''crvene đavole'' po dolasku iz Čelsija. Vejn Runi je bio na klupi (ušao u 63. minutu) dok je Van Persi bio među prvih 11, u pobedi Junajteda rezultatom 2:0.

Upravo ovaj poslednji je načeo Kardif i šestom minutu i tako najavio povratak posle povrede i odsustva od 11 mečeva. Konačan rezultat postavio je Ešli Jang na isteku sata igre, predivnim golom iz daljine. Mata je odigrao solidan meč i svoje mesto je, u 81. minutu, ustupio Januzaju koji je tokom dana optužen od strane jedne starlete da je škrtica.

Korak unazad u borbi za titulu napravio je Arsenal koji je odigrao samo 2:2 u gostima protiv Sauthemptona, iako su za četiri minuta uspeli da preokrenu negativan rezultat sa poluvremena. Fonte je doveo ''svece'' u vođstvo u 21. minutu što je bio i rezultat prvog poluvremena. Ali, onda su na scenu stupili Žiru i Kazorla i u rasponu od 48 - 52. minuta preokrenuli rezultat.

Međutim, da Vengeru ne ide sve po planu pobrinuo se Lalana u 54. minutu, a treba napomenuti i to da je Arsenal poslednjih 10 minuta igrao bez isključenog Flaminija.

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Utorak:

Mančester Junajted - Kardif 2:0

(Van Persi 6, Jang 59)

Norič - Njukasl 0:0

Sautempton - Arsenal 2:2

(Fonte 21, Lalana 54 - Žiru 48, Kazorla 52)

Svonsi - Fulam 2:0

(Šelvi 61, Čiko 74)

Kristal Palas - Hal 1:0

(Pančeon 17)

Liverpul - Everton 4:0

(Džerard 25, Staridž 31, 33, Suarez 50)

Sreda:

Aston Vila - Vest Bromvič Albion 20.45

Sanderlend - Stouk 20.45

Čelsi - Vest Hem 20.45

Totenhem - Mančester Siti 20.45

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA