MILIONI ZA 30 SEKUNDI: Ovo su reklame za Superbol! (VIDEO)

Svetski poznati brendovi poput Jaguara, Badvajzera, H&M-a, Folksvagena su samo neke od kompanija koje su izdvojile milione dolara kako bi se njihovi reklamni spotovi vrteli za vreme jednog od najgledanijih sportskih događaja

  • 0

Čuveni Superbol je jedan od najgledanijih sportskih događaja na svetu, ali isto tako je i najskuplji, pre svega zbog činjenice da 30 sekindi reklamiranja u direktnom prenosu košta četiri miliona dolara. Međutim, ma koliko koštao ovaj vid propagande koštao, vodeće i najpoznatije svetske kompanije se prosto utrkuju koja će dobiti svojih 30, 60 ili 120 sekundi promovisanja svojih proizvoda.

Ovo su reklame koje će se vrteti tokom ovogodišnjeg meča između Sijetl Sihoksa i Denver Bronkosa, koji će se u nedelju boriti za trofej šampiona NFL-a.

1. Kao i za bilo koji sportski događaj tako i Superbol ne može da prođe bez neke reklame za pivo, tako će svoj proizvod reklamirati i čuvani Badvajzer.

2. Naravno, kakva je to manifestacija, ukoliko se za vreme ekonomskog propagandnog programa ne pojavi neki automobil. Tako će svoj novi model promnovisati i južnokorejska fabrika automobila KIA.

3. Pošto ovaj događaj u Americi, ali i širom sveta sa pažnjom prate i pripadnice lepšeg pola, one će imati priliku da uživaju u reklami kompanije "H&M", u kojoj glumi Dejvid Bekam i to samo u donjem vešu.

4. Kao što će dame imati priliku da uživaju u izgledu nekadašnjeg fudbalera Mančester junajteda, tako će i muškarci moći da se prepuste uživanju u očaravajućem izgledau Skarlet Johanson, koju je angažovala "Sodastrim".

5. Lanac prodavnica automobila "Carmax" imaće čak dva spota koja će se emitovati tokom pauze za reklame na ovogodišnjem finalu NFL-a.

Zvezde drugog videa su slatki psići.

6. Nekoliko reklamnih videa ove godine imaće za svoje glavne protagoniste životinje, tako je firma koja se bavi mlečnim proizvodima "Čobani", za promociju svog jogurta uzela medveda za zvezdu svog spota.

7. Jedna od najpoznatijih svetski auto marki, Jaguar, angažovala je oskarovca Toma Hupera da snimi njen reklamni spot, koji će biti pušten tokom jednog od najgledanijih sportskih događaja, a holivudske zvezde Ben Kingli, Mark Strong i Tom Hidlstoun će samo došrineti interesovanju za njihovu reklamu.

8. Kada se pogleda ova lista, definitivno se može doneti zaključak da u svoju promociju su najviše odlučile da ulože proizvođači automobila. Tako  je i nemački gigant Folksvagen izdvojio ogromnu svotu novca kako bi promovisao svoj zaštitni znak.

9. Ako je Superbol zaštitni znak Amerike, onda su isto tako jedan od brendova ove zemlje pahuljice za doručak, stoga nije ni čudo da će poznati proizvođač ove hrane imati svojih 30 sekundi za reklamiranje.

10.  Pored Skarlet Johanson, muškarci će imati priliku da uživaju i u čarima i lepoti još jedne holivudske glumice, Ane Kendrik koja je zaštitno lice piva "Njuksl braun el", koje je u vlasništvu Hajnikena. Pa šta je idealnije lepa žena, pivo i sport.

Na kraju kada se izračuna može se reći da je zarada od reklamiranja na ovogodišnjem Superbolu oko 88.000.000 dolara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA