Ma kakav Siti, Čelsi je u modi: Bomba Ivanovića srušila Etihad (VIDEO)

Golom srpskog internacionalca u 32. minutu Čelsi slavio u derbiju protiv ''građana'' koji su izgubili prve bodove kod kuće ove sezone

  • 3

Kada gostujete ekipi koja tokom sezone nije izgubila nijedan bod kod kuće, onda je logično da na teren pošaljete ultradefanzivnu postavu pa makar bili Žoze Murinjo, a vaš klub Čelsi. Međutim, ono što su ''plavci'' uradili Mančester Sitiju zove se totalna demonstracija fudbala koju je pokazao i junak Londona Branislav Ivanović, i bombom u prvom poluvremenu trasirao put ka pobedi - 1:0 (1:0)

Sa šest defanzivnih igrača, plus Čeh na golu, Murinjo je odlučio da počne derbi Premijeršipa. Svoje mesto među prvih 11 zauzeli i Matić i Ivanović dok su, s druge strane, imali za protivnike Matiju Nastasića i uvek agilnog Aleksandra Kolarova. Zanimljivo, od svih nacionalnosti jedino je Španija uz Srbiju imala četvoricu u prvoj postavi, što je svakako veliko priznanje za našu zemlju i dokaz koliko naši reprezentativci vrede.

Znao je Pelegrini da Čelsi nije pobeio na ''Etihadu'' još od 2008. godine kada je bilo 3:1 za ''plavce''. Ivanović je tada čitav meč presedeo na klupi, ali je zato šest godina kasnije briljirao na terenu na kojem je Murinjo poslednji put gostovao 2007. godine i pobeio golom Lamparda iz penala. Siti je tada koštao ''samo'' 13 miliona funti, ali i danas, kada koštaju višestruko više, nisu mogli da sruše gospodina ''Specijalnog''.

Tada su dres ''građana'' nosili Isakson, Haman, Vasel, Barton, Ričards, Dan, Ajrlend, a današnji Sitijevci Silva, Kolarov, Džeko i Ture su kao osice krenuli na gol Čeha. Sve do gola Ivanovića, domaći tim je bio mnogo bolji rival. Ture je bio nezaustavljiv. Kolarov večita opasnost sa leve strane, a samo zahvaljujući nespretnosti Silve, Siti nije poveo.

Ali, onda je usledio 32. minut i rava lepotica Ivanovića koji je natrčao na odbijenu loptu i, šutem levom nogom, smestio je iza leđa Harta. Srbin je zbog radovanja dobio žuti karton, a od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim - Čelsi. Ređale su se šanse ispred gola Harta, odbrana Sitija, izuzev Nastasića, je paničila, a bog je pogledao Pelegrinijeve momke pred kraj poluvremena, jer je šut Etoa ostao na prečki Hartovog gola.

Prečka je bila saveznik engleskog golmana i na početku drugog poluvremena kada je Matić raspalio i pogodio rašlje, ali i na isteku 65. minuta kada je Kejhil pogodio stativu. Isti igrač je samo par minuta kasnije bio spasilav Čelsija, jer je šut Jovetića, koji je u međuvremenu ušao u igru, izbacio skoro sa gol linije.

Da je Čeh jedan od najboljih golmana na svetu pokazao je u 73. minutu kada je, zahvaljujući samo pravovremenom kretanju na loptu, uspeo da zaustavi šut Silve iz slobodnjaka. Koliko mu je bilo važno da sačuva gol govori i podatak da se ''slupao'' od stativu posle intervencije. Osetili su navijači Sitija da bi njihov tim mogao da preokrene rezultat, ali Pelegrini nije imao džokera na klupi, jer je Aguero bio povređen, ali i Fernandinja što se i te kako osetilo na sredini terena.

Da su Čelsijevi Srbi heroji meča govore i komentari raznoraznih sportskih novinara u Britaniji, ali i bivših i sadašnjih fudbalskih radnika, jer su, pored logičnog hvaljenja Ivanovića, apostrofirali Miatića kao ključnu prevagu na sredini terena. Čak je i Barton, koji je te 2007. godine nosio dres Sitija, nahvalio Srbina i nazvao ga ''novim Jajom Tureom''. Mada je Matić večerašnjom igrom prešišao Turea.

Startom u 86. minutu Nastasić je bio blizu toga da dobije direktan crveni karton, ali ga je sudija Din častio samo žutim, čime se defanzivac Sitija pridružio ranije požuteloj srpskoj trojci - Ivanoviću, Matiću i Kolarovu. Svoja tri minuta u ekipi Čelsija dobio je i Džon Obi Mikel, što mu je bila jubilarna 200. utakmica za ''plavce'' koji su uspeli da sačuvaju prednost i zasluženo slave.

Premijer liga, 24. kolo:

Subota:

Njukasl – Sanderlend 0:3

Vest Hem – Svonsi 2:0

Kardif – Norič 2:1

Everton – Aston Vila 2:1

Fulam  – Sautempton 0:3

Hal – Totenhem 1:1

Stouk  – Mančester junajted 2:1

Nedelja:

VBA – Liverpul 1:1

Arsenal – Kristal Palas 2:0

Ponedeljak:

Mančester Siti – Čelsi 0:1

(Ivanović 32)

Tabela: Arsenal 55, Mančester siti 53, Čelsi 53, Liverpul 47, Totenhem 44....Vest Hem 22, Kardif 21, Fulam 19.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drogba

    3. februar 2014 | 23:19

    Bravo Chelsea, odvalili su od fudbala Gradjane...bravo Bane, bravo Maticu na odlicnoj igri

  • lukavipjer

    3. februar 2014 | 23:58

    kladioničari !!??!!?? , interes lige je uvek na prvom mestu!!!!!! šta to znači??? . da bude kao frka i da se svi kao bore za nešto!!!!!!

  • plavi

    3. februar 2014 | 23:48

    Lep tekst,svaka cast,ali Bane je dobio zuti zbog prekrsaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA