Duda preuzima Efes, dovodi Krleta i Tea!

Agent srpskog trenera Miško Ražnatović u izjavi za grčke medije tvrdi da postoji velika šansa da Dušan Ivković preuzme turski tim od leta. Ražnatović priča i o tome zašto ne razgovara sa Željkom Obradovićem

  • 1

Košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović izjavio je za grčki sajt Gazzetta.gr da postoji velika mogućnost da Dušan Ivković preuzme Anadolu Efes na kraju sezone!

Međutim, tu nije kraj iznenađenjima, jer bi s Ivkovićem trebalo da stigne i dvojac CSKA Nenad Krstić i Miloš Teodosić!

- Jedino što mogu da kažem je da je bilo razgovora, i da je to vrlo verovatno. Još ništa nije potpisao. Efes je jedan od retkih timova u kojima Duda može da radi - kaže jedan od najvažnijih ljudi u evropskoj košarci.

Foto: S. Pikula

Foto: S. Pikula

Efes se muči ove sezone na svom frontovima. Trenutno je na skoru 2-3 u Top 16 fazi Evrolige, dok je u Turskoj tek četvrti sa 12-5. Ispred su Banvit, Fenerbahče (koji je u ponedeljak bio bolji sa 73:64) i Galatasaraj.

- Njima je potreban neko kao što je Ivković, a i njemu se sviđa Istanbul. Klub je odlično organizovan. Razgovarali su i ranije, ali se kockice nisu složile. Možda je sad trenutak. Duda je u odličnoj formi, fizičkoj i mentalnoj. Često razgovaramo o košarci, ali i o drugim temama. Veruje da može da pruži najbolje što zna. Ima iskustvo i znanje, ali i energiju - dodaje Ražnatović.

SA OBRADOVIĆEM NE RAZGOVARAM

Dok je s Ivkovićem u odličnim odnosima, Ražnatović već neko vreme ne razgovara s najvećom evropskom legendom kada su u pitanju treneri, Željkom Obradovićem.

- To njega morate da pitate. Nisam promenio svoje mišljenje o njemu, niti svoj odnos. I dalje verujem da je on možda i najbolji evropski trener svih vremena.

- Uživanje je gledati njegovu taktiku i tehniku. Ako neko ne želi da razgovara sa mnom, to ne znači da će to promeniti moje mišljenje o njemu. On ima svoje razloge, s moje tačke gledišta to je iracionalno. On smatra da nisam bio fer  - objašnjava Ražnatović svoj odnos s Obradovićem.

Razlog je Vasilis Spanulis. Jedan od najboljih evropskih košarkaša je bio član Obradovićevog Panatinaikosa, a onda je neočekivano 2010. prešao u redove najvećeg rivala. Obradović im je zamerio jer Spanulis navodno nije održao reč da će ostati, o čemu je Obradović detaljno govorio za Telegraf.

- Ne sećam se svih detalja. Očekivao sam da bi to moglo da se dogodi i pokušao sam da izbegnem. Obavestio sam obe strane o svim mojim potezima. Pričao sam i s Panatinaikosom i s Olimpijakosom. Ništa nisam krio, ništa nije bila tajna. Mislim da u PAO nisu razumeli, nije im se svidelo što razmišljamo o Olimpijakosu - kaže Ražnatović i dodaje:

- Bili su frustrirani jer je njihov igrač, zvezda tima, razmišljao o ponudi druge ekipe. Prema njihovom mišljenju, on je trebalo da kaže "ne". Ja se ne slažem s tim. To ih je sprečilo da se bolje potrude da ga zadrže. Čuo sam ih nekoliko puta da kažu: "Može da ide bilo gde osim tamo (Olimpijakos, prim. aut)". Njima nije bilo važno što ga gube, nego da ne ode u rivalski tim - pojašnjava ovaj menadžer.

Grci su Ražnatoviću skrenuli pažnju da se slične situacije dešavaju i u Srbiji, na relaciji Partizan - Crvena zvezda, pa je mogao da očekuje isti problem i kod njih.

- On je odlučio da ide, razmotrio je sve ponude, ova mu se učinila najboljom, iako nije bio zadovoljan koliko će to da mu utiče na karijeru. Znao je da će izazvati žestoke rekacije. Ako je tačno to što Željko kaže, koliko puta se dogodi da igrač se dogovori s jednim timom ujutru, a da posle toga promeni mišljenje - zaključuj košarkaški menadžer.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pablo

    4. februar 2014 | 15:48

    Ne secas se svih detalja. Pazi,majku mu. Za Obradovica se zna vec odavno, da je rec jaca od bilo kog papira i potpisa. Znas ti sve...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA