Počinje Kup Radivoja Koraća! Zvezda favorit?

Utakmicom između Crvene zvezde i Borca od 18:30 minuta počinje Kup Radivoja Koraća čiji trofej brane upravo crveno-beli, inače glavni favoriti i ove sezone

  • 6

Četvrtfinalnim utakmicama Crvena zvezda - Borac Čačak i Radnički Kragujevac - OKK Beograd večeras u beogradskom Pioniru počinje završni turnir košarkaškog Kupa Radivoja Koraća.

Trofej "Žućkove levice" brani Crvena zvezda, koja je prošle godine u Kragujevcu prekinula petogodišnji niz Partizana u najmasovnijem takmičenju.

Crveno-beli su tada slavili sa 78:69, a finalni meč u hali Jezero obeležio je sukob navijača večitih rivala zbog čega je utakmica bila prekinuta i nastavljena dan kasnije bez prisustva publike.

KK Crvena Zvezda - KK Panionios (4)

Tim sa Malog Kalemgdana i ove godine važi za glavnog favorita, s obzirom na trenutnu formu i znatno oslabljeni, povredama desetkovani Partizan.

- U ovom sastavu i sa svim problemima, Kup nije imperativ ni prioritet. Povratkom Bertansa tim će biti jači u teškom kalendaru Jadranske lige, koja nam je prioritet i na kojoj je najveći akcenat, iako, naravno, ne odustajemo od respekta prema svakom takmičenju - rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Doduše, ni ekipa Dejana Radonjića nije bila bez problema, klub je na pola sezone odlučio da raskine ugovor sa Amerikancem Blejkom Šilbom, ali to ni približno ne može da se meri sa situacijom u taboru tima iz Humske.

- Ambicije Crvene zvezde su uvek najviše. Moramo ozbiljno da shvatimo ekipu Borca, iako je razlika u kvalitetu na našoj strani. Pritisak je normalan u klubu kao što je Zvezda, ali i ostale ekipe žele da osvoje ovo specifično takmičenje. Ispravke nema i trudićemo se da od prvog meča igramo dobro - rekao je Radonjić.

Kragujevački Radnički je svestan da su u meču sa OKK Beogradom apsolutni favoriti, ali da susret sa ''klonferima''' moraju da gledaju kao da igraju sa Zvezdom i Partizanom.

- Mi smo favoriti u tom meču i sve osim pobede bi bilo iznenađenje. Međutim, Kup je najlakši put do trofeja. Svi vole da ga igraju i naravno osvoje - istakao je plej Šumadinaca Marko Marinović.

Četvrtak:

Crvena zvezda - Borac (18.30)

Radnički Kragujevac - OKK Beograd (21.00)

Petak:

Partizan - FMP (18.30)

Mega Vizura - Crnokosa (21.00).

Polufinalni dueli zakazani su za subotu od 17 i 21 sat, dok je u nedelju od 20.30 na programu finalni meč.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cavuds

    6. februar 2014 | 11:33

    KUP JE NAŠ ! NAPRED ZVEZDO , SAMO NAPRED !

  • Igraj i bori se !!!!

    6. februar 2014 | 11:39

    Ajde , igraj i bori se ...ajde severom ori se ...ajde , do pobede sa nama ti !!!!

  • Ofanziva

    6. februar 2014 | 12:17

    Na koju zvezdu tacno mislite?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA