KAKAV MEČ U PIONIRU: Zvezda posle drame savladala Radnički! (VIDEO)

Crveno-beli su prvi finalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su u polufinalu savladali Radnički rezultatom82:78, iako su bili na ivici ponora

  • 12

Trofej Kupa, za sada, ne menja vlasnika! Pobedom nad Radničkim iz Kragujevca rezultatom 82:78 (46:34) košarkaši Crvene zvezde su se plasirali u finale Kupa Radivoja Koraća i u nedelju od 20:30 minuta pokušaće da odbrane trofej osvojen prošle godine.

U meču koji je bio repriza prošlogodišnjeg finala, Zvezda je opravdala ulogu favorita i po treći put ove sezone savladala Radnički, s obzirom na to da su u oba susreta ABA lige bili uspešniji. Međutim, pitanje je kako bi se meč završio da je Lešić na minus dva za Radnički pogodio čistu trojku na 15 sekundi pre kraja. Ovako, Zvezda je bila sigurna sa linije penala i trijumfalno je prošla kroz polufinale.

KK Crvena Zvezda - KK Radnicki Kragujevac (3)

Imala je Zvezda pobedu u rukama posle 20 minuta, ali je Radnički furioznom igrom u trećoj deonici stigao i prestigao domaćina. Međutim, Zvezda je pokazala da je ove sezone najkvalitetnija ekipa u regionu i u poslednja dva minuta četvrte deonice uspela je da preokrene rezultat i plasira se u finale.

Najzaslužniji za preokret bili su Katić, Nelson i Dženkins, ali ne treba zaboraviti ni 10 poena Dragićevića u trećoj četvrtini koju je krilni centar sam igrao. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nelson sa 21. poenom. Katić je ubacio 16, Dragićević 12, a Dženkins 11 poena.  S druge strane, u ekipi Radničkog, istakli su se bivši Zvezdaši Marinović sa 21. poenom i Lešić sa 13 ubačenih koševa.

Podsetimo, crveno-beli su u ovom meču bili lišeni pomoći Bobana Marjanovića koji je zbog visoke temperature neizvestan za finalni meč u kojem Zvezda čeka bojeg iz duela Mega Vizura - FMP!

Mučila se Zvezda u prvih 10 minuta meča. Mlaka odbrana uticala je na to da Radnički tokom čitave prve četvrtine bude u egalu. Sa dve trojke sredinom četvrtine Šumadinci su stigli do 12:12, ali je potom usledila serija Zvezde i maksimalnih +5 - 21:16. Međutim, usledio je pad Zvezde što je Radnički iskoristio za 21:19 posle prvih 10 minuta.

Druga četvrtina donela je fenomenalnu igru Zvezde u odbrani što je rezultiralo kontranapadima i lakim poenima za prvu dvocifrenu prednost pred kraj poluvremena 44:33, a potom i posle 20 minuta - 46:34.

Činilo se tada da će Zvezda u drugom delu totalno dotući protivnika, ali je onda usledilo nešto što se retko viđalo na mečevima crveno-belih. Radnički je počeo da zatrpava koš domaćina i za 10 minuta treće deonice totalno je preokrenuo rezultat. za prvih 20 minuta postigli su 34 poena, a samo u trećoj dali su 30 što je rezultiralo da na poslednji odmor odu sa šest poena viška - 64:58.

Radnički je bio bolji i prvih pet minuta poslednje četvrtine, ali je Zvezda potom stisla u odbrani što je rezultiralo nerešenim rezultatom u 27. minutu - 72:72. Razigrao se Katić u tim momentima i sa četiri vezana poena bio je najzaslužniji za povratak Zvezde u igru.

U momentu kada je Zvezda preuzela vođstvo nije ga ispuštala do kraja, a najbliži da još jednom povede Radnički je bio prilikomk pomenutog šuta Lešića. Poenima Lazića sa linije penala postavljen je konačan rezultat 82:78.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FMP DO KOSKE

    8. februar 2014 | 17:52

    Ne,secamo se pionira 2014-e,i FMP-a,nama je to znacajnije!

  • Bob

    8. februar 2014 | 18:24

    @Dragan Grad se zove ISTANBUL, NEPISMENI!!! JEL IMA JEDAN navijac patlidzana da je zavrsio bar osnovnu skolu?!?!

  • FMP DO KOSKE

    8. februar 2014 | 17:19

    Kad je partizaI u 9?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA