Englezi bez selektora jurišaju na Holanđane, Francuzi u Bremenu

Ukoliko Španci postignu dva gola protiv Venecuele, Del Boske će da bude "najefikasniji" selektor u istoriji crvene furije

  • 0

Veliki broj prijateljskih mečeva, uglavnom na evropskom kontinentu, igra se u sredu posle nekoliko meseci pauze. Derbiji se igraju u Londonu i Bremenu, gde će koplja ukristiti favoriti evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Centralni meč dana je na Vembliju, gde od 21 čas Englezi dočekuju Holanđane. Veliki fudbalski rivalitet, ali i navijački, ponovo će biti na snazi, prvi put posle avgusta 2009. kada je bilo 2:2. I tri godine pre toga, remi je bio konačan ishod - 1:1.

Stjuart Pirs će debitovati na klupi Gordog albiona kao v.d. selektora, posle odlaska Fabija Kapela, a "lale" će nastupiti bez povređenog Rafaela Van Der Varta. Na čuvenom Vembliju očekuje se veliki broj navijača Holandije, a policija u prestonici Engleske je spremna za eventualne nerede, računajući na ispoljavanje sličnog temperamenta navijača dveju selekcija.

Poslednji sukobi od pre desetak dana kada je na amsterdamskim ulicama bilo napeto uoči meja Ajaks-Mančester junajted, upalili su alarm u bezbednosnim sistemima Londona.

Joakim Lev da može verovatno bi odložio meč njegovih izabranika protiv Francuske. Nemačka će praktino bez celog tima izaći na megdan trikolorima, pa ko je razmišljao da na kladionici pojuri trijumf pancera, neka dobro razmisli. Lam, Švajnštajger, Gece, Podolski, Mertezaker sigurno ne igraju zbog povreda, dok su pod velikim znakom pitanja Bender, Sven i Lars.

Stoga ne čudi sledeća izjava selektora Nemačke.

- Rezultat mi nije u prvom planu. Ako je nešto dobro, to je što ćemo da budemo na okupu dva-tri dana - rekao je Joakim Lev.

Zanimljiv duel očekuje se u Maksimiru, gde Hrvatska očekuje Švedsku. Zlatan Ibrahimović, "najlošiji momak u 2012" igraće za Skandinavce, koji su oba prethodna duela minimalnim rezultatom izgubili od "vaternih".

Svetski i ervopski prvak će program mečeva na evropskom tlu zatvoriti susretom sa Venecuelom, a Visente Del Boske bi mogao da uđe u istoriju, kao trener pod čijim vođenjem bi Španija mogla da postigne najviše golova. Za sada, na 51 meču igrači Crvene furije postigli su 125 golova, što je za jedan manje od učinka tokom "vladavine" Havijera Klementea (1992-1998) 62-126.

Doduše, Španci će biti bez Davida Vilje (povreda) i Fernanda Toresa (nije dobio poziv), ali je za očekivati da južnoamerikanci bar dva gola popiju u Madridu.

Raspored

Azerbejdžan - Palestina (14)

Letonija - Kazahstan (14,30)

Kipar - Srbija (15)

Gruzija - Albanija (16)

Moldvaija - Belorusija

Jermenija - Kanada (18)

Mađarska - Bugarska

Izrael - Ukrajina

Crna Gora - Island

Luksemburg - Makedonija (19)

Malta - Lihtenštajn (19,30)

Rumunija - Urugvaj

Turska - Slovačka

Danska - Rusija

Austrija - Finska (20,30)

Hrvatska - Švedska

Grčka - Belgija

Švajcarska - Argentina

Nemačka - Francuska (20,45)

Republika Irska - Češka (20,45)

Italija - SAD (20,45)

Severna Irska - Norveška

Poljska - Portugalija

Sloveija - Škotska

Vels - Kostarika

Engleska - Holandija (21)

Španija - Venecuela (21,30)

(Telegraf)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA