Fudbalski savez Srbije prihvatio da Kosovo igra prijateljske utakmice?!

To je za agenciju AFP potvrdio kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije i savetnik Kosovskog fudbalskog saveza Žerom Šampanj

  • 20

Kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i savetnik Kosovskog fudbalskog saveza (FFK) Žerom Šampanj rekao je da je Fudbalski savez Srbije prihvatio da kosovska reprezentacija može da igra prijateljske utakmice.

FFK je objavio da će seniorska selekcija odigrati prijateljski meč 5. marta protiv reprezentacije Haitija u Kosovskoj Mitrovici.

- To će biti prva međunarodna utakmica ovlašćena od strane FIFA, Kosovo nije član FIFA. FS Srbije prihvatio je da kosovska reprezentacija može da igra prijateljske utakmice. Ukupno 107 zemalja, članice Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda ili FIFA već su prepoznali (Kosovo), uključujući Haiti - izjavio je Šampanj agenciji AFP.

Kosovska selekcija već je igrala nepriznate prijateljske utakmice protiv Malte i Monaka.

Odbor za hitna pitanja FIFA prošlog meseca je odobrio da kosovska reprezentacija igra prijateljske mečeve, ali bez isticanja zastave i intoniranja himne.

Odluka FIFA je privremena, a konačna odluka trebalo bi da bude doneta sredinom marta na sednici Izvršnog komiteta svetske "kuće fudbala".

Izvršni komitet FIFA prošle godine dozvolio je prijateljske utakmice kosovskim klubovima i mlađim selekcijama protiv ekipa iz zemalja koje su ga priznale, ali bez korišćenja nacionalnih simbola.

Na sastanku u Cirihu sredinom januara sa predsednikom FIFA Sepom Blaterom predsednici FŠ i FFK, Tomislav Karadžić i Fadilj Vokri, dogovorili su se da kosovske reprezentacije ili klubovi do daljnjeg ne mogu da igraju utakmice protiv ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrach

    12. februar 2014 | 21:54

    Срби им изградише стадионе док су они правили баклаве и ваљали хашиш. Отето проклето и једног дана уредно враћено..

  • andrea

    12. februar 2014 | 21:51

    E vala i zaslužili smo da nestanemo!

  • Sale

    12. februar 2014 | 22:37

    Toooooo Srbi!!!! Bravooooo!!! Mozda bi trebalo da odigramo prvu utakmicu prijateljsku sa njima... Zasluzili su oni to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA