ČASTAN PORAZ PARTIZANA: Šahtjor, ipak, prejak za crno-bele!

U jednoj dosta tvrdoj utakmici, ukrajinska ekipa je materjalizovala inicijativu iz drugog poluvremena i pobedila golom Daglasa u 84. minutu

  • 5

Fudbaleri Partizana osokoljeni dobrim partijama na dosadašnjim utakmicama na pripremama u Turskoj, želeli su da krunišu boravak u Beleku pobedom u generalnoj probi protiv favorizovanog Šahtjor, ali je ipak Ukrajinska ekipa bila bolja - 1:0

Izabranici Marka Nikolića pružili su solidnu partiju, ali je na kraju kvalitet Ukrajinaca isplivao na površinu. Trener crno-belih može biti zadovoljan prvim poluvremenom, ali je u drugom Šahtjor bio dosta bolji. Jedini pogodak na utakmici postigao je Daglas 84.minutu.

Crno-beli su fino otpočeli meč. Sa jasnom namerom i visokim presingom pokušali su da nametnu ritam od samog starta. S obzirom na renome ekipe kakva je Šahtjor, Partizan je u prvom poluvremenu pružio solidnu partiju.

Nisu dozvolili Ukrajincima da se razigraju, a u napadu su konstatno pokušavali da igraju kao i u prethodnim utakmicama, iako ih je Šahtjor u dosta navrata osujetio.

Najbolju šansu je imao Volkov posle kornera koji je izveo Brašanac u 22. minutu, dok su Ukrajinci imali dobru šansu kada je Fred šutirao samo pet minuta kasnije, ali je Lukač bio dobro postavljen. Najbliži golu, Šahtjor je bio u 41. minutu kada je šut  Luiz Adrijana odbranio Lukač, posle velike greške odbrane crno-belih.

Drugo poluvreme donelo je više uzbuđenja. Prvo je zapretio Partizan u 62. minutu preko Aksentijevića i Brašanca, ali je Pjatov bio siguran. U 70 .minutu Šahtjor je imao neverovatnu priliku. Ševčuk i Bernar su dva puta šutirali sa 5 metara, ali su zajedničkim snagama intervenisali Lukač i Volkov. Do kraja utakmice igarlo se poprilično otvoreno na obe strane i bilo je pitanje vremena kada će pasti gol. To se desilo u 84. minutu kada je Daglas zatresao mrežu srpskog šampiona.

Partizan: Lukač, Vulićević (od 46′ Aksentijević), Obradović, Trajković, Volkov (Gulan od 82′), Drinčić (od 74′ Živković), Ilić (Pantić od 68′), Brašanac (marković od 82′), Malbašić (od 68′ Luka), Škuletić, Lazović (LNinković od 82′).

Klupa:Živković Živko, Stanković,Petrović Nemanja, Luka, Fofana, Aksentijević, Ninković, Grbić, Marković, Živković Andrija, Pantić, Gulan.

Šahtjor:Pjatov, Kučer, Ismaili, Srna, Rakitckij, Hubsman, Fred, Daglas Kosta, Tajson, Alex Teišeira, Adrijano.

Klupa:Kanibolotskij, Kriukov, Volovik, Ševčuk, Kobin, Čigrinski, Krivcov, Stepanenko, Velington, Bernard, Fernando, Ilsinjo, Eduardo, Fereira, ŠinderDentinjo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    14. februar 2014 | 17:48

    S obzirom na to koliko vredi sahtjor u i koliko ulazu u klub ovo je i super rezultat.

  • Baja

    14. februar 2014 | 17:57

    Ajmo crnobeli

  • Veljko80

    14. februar 2014 | 19:16

    Mi smo bolje igrali nego nismo imali srece.Primili smo gol bas u poslednjim minutima,ali ovo je super rezultat.Ipak je ovo tim koji igra u LS nemozemo se mi meriti sa njim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA