Jovetić golom srušio Baneta i Matića! (VIDEO)

Pogocima Stevana Jovetića i Samira Nasrija, "građani" uspeli da izbace londonski tim iz daljeg takmičenja u FA kupu i tako im vrate za poraz od pre dve nedelje u Premijer ligi

  • 5

Slatka osveta "građana"! Fudbaleri Mančester Sitija su izbacili Čelsi u šesnaestini finala FA kupa i na taj način im se revanširali za poraz u prvenstvenom susretu pre dve nedelje.

Dočekali su izabranici Manuela Pelegrinija na svom "Etihadu" londonski klub sa željom da im vrate za poraz u prethodnom susretu i izbace ih iz borbe za trofej. Želju su uspeli da ostvare na terenu i mora se priznati, tokom ovih 90 minuta bili su bolji rival i zasluženo prošli dalje.

Stevan Jovetić, koji je nedavno uspeo da zaleči povredu koja ga je mučila tokom prvog dela sezone, počinje polako da pokazuje kakvo je pojačanje. Posle dva gola u Liga kupu i jednog u Premijer ligi, crnogorski reprezentativac je uspeo da se upiše i u drugom kup takmičenju u Engleskoj.

Igrao se šesnaesti minut kada je Edin Džeko prosledio loptu do 24-godišnjeg napadača, koji je sa desne strane iz prve tukao iskosa šutirao po zemlji, a lopta se od stative odbila u mrežu, bilo je to 1:0 za Siti.

Pokušavali su puleni Žozea Murinja da izjednače i možda preokrenu rezultat, ali njihovi napadi su bili jalovi. Doduše ni "građani" nisu nešto stvarali mnogo šansi, ali su iskusno umeli da sačuvaju loptu kada treba.

U 67. minut Samir Nasri, koji tek što se oporavio od povrede, postigao je pogodak za povećanje vođstva Sitija na 2:0. Krenuli su tada "plavci" na sve ili ništa, ali nijedan njihov napad nije krunisan pogotkom.

Nemanja Matić je bio najagilniji fudbaler Čelsija na ovom meču, ali nije mogao sam i da razgrađuje protivičke napade i da brani svoje i da postigne gol. Branislav Ivanović je standardno odigrao svojih 90 minuta. Sa druge strane Kolarov je ceo meč presedeo na klupi, dok Matije Nastasića nije bilo u protokolu.

FA kup, 1/16 finala:

Subota

Sanderlend - Sautempton 1:0

(Gardner 50)

Kardif - Vigan 1:2

(Kembel 27 - Mekan 18, Votson 40)

Šefild V. - Čarlton odloženo

Mančester Siti - Čelsi

(Jovetić 16, Nasri 67)

Nedelja

Everton - Svonsi 14,30

Šefild J. - Notingem 16,00

Arsenal - Liverpul 17,00

Ponedeljak

Brajton - Hal 20,45

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djn

    15. februar 2014 | 20:38

    Zasluženo

  • krsto

    16. februar 2014 | 00:07

    @elvis, da nije bilo dzekinog oCa, ne bi bilo ni gola, jer tada ne bi bilo ni dzeke, znaci dzekin otac je presudan. A mogla je i dzekina mama da tati ne da pa ne bi bilo dzeke. Joj hvala bosni i svim dzekama

  • Elvis

    15. februar 2014 | 20:40

    Da nije bilo Dzeke nebi bilo ni gola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA