PREKINUT CRNI NIZ: Partizan nadskočio i pobedio Široki, Pavlović najefikasniji!

Meč 20. kola ABA lige odigran je u punom "Pioniru", a aktuelni šampion je prekinuo negativan niz od šest poraza

  • 5

Pun "Pionir", fenomenalan skok, sjajna odbrana. To je ukratko recept koji je primenio Partizan u utakmici 20. kola ABA lige protiv rasterećene ekipe Širokog, koja je savladana rezultatom 63:58 (18:17, 13:15, 14:9,18:17).

Sve navedeno je nadomestilo bukvalno katastrofalan šut za tri poena Partizana: 1/17! S druge strane, nadmoćnost u skoku, 21 ofanzivnih i 17 defanzivnih, kao i dobra odbrana u drugom poluvremenu, osiguralo je crno-belima 14. pobedu u sezoni.

Tako je prekinut niz od šest poraza u svim takmičenjima, a ova pobeda je od izuzetnog značaja zbog plasmana na završni turnir. Dobra vest za crno-bele je i ta što je Radnički iz Kragujevca savladao podgoričku Budućnost, što ide na ruku aktuelnom šampionu ABA lige.

Navijačima je bilo jasno koliko je ovaj meč protiv neatraktivnog protivnika bio bitan za njihov klub, pa je "Pionir" bio ispunjen gotovo do poslednjeg mesta.

Sjajan debi je imao novi igrač Partizana Saša Pavlović, koji je svojom igrom već pridobio simpatije navijača.

On je ujedno bio i najefikasniji sa 13 poena, a pratio ga je kapiten Žofri Lovernj sa 10. Bogdan Bogdanović upisao je šest poena, imao je jako loš procenat šuta - 3/15, od toga za tri 0/8.

Po šest poena ubacili su i Gagić i Dalo, a mladi Francuz je bio i jedini precizan van linije 6.75.

"Pavlović Saša" se orilo dvoranom kada je novi novi igrač crno-belih ubeležio svoje prve poene, kojih je bilo šest od ukupno osam Partizanovih na otvaranju meča. Na drugoj strani se Buva nametnuo kao najopasniji sa distance, a ekipa Širokog je rano počela sa dobrim šutem.

Tokom prvog perioda nije bilo rezultatskog odlepljivanja, ali ni koševa Bogdanovića iz igre.

U drugoj četvrtini je crno-bele umalo koštao manjak koncentracije u trenutku kada se igračima Širokog daje dovoljno prostora da šutiraju sa distance. Buva je pogodio treću trojku iz tri pokušaja, a Partizanu nikako nije išlo van linije 6.75 (0/5 za prvih 20 minuta igre).

Bogdanović je uspeo da se iz osmog pokušaja upiše u strelce, Široki je ipak imao samo pola koša prednosti na poluvremenu - 31:32.

Gagić, Lovernj i Pavlović poenima najavili su bolji period igre crno-belih, pogtovo jer Široki skoro tri minuta nije postigao koš. Iako ni u ovom delu meča nije bilo trojke Partizana, domaći su odigrali odlično odbranu, čime su raspucane goste sveli na svega devet poena za deset minuta.

Dominacija u skoku je takođe nastavljena, tako da je aktuelni šampion uspeo da preokrene rezultat pred odličujuću četvrtinu (45:41).

Opet su puna tri minuta gosti bili bez koša, a Partizan se odlepio na 49:41. Tek u 35. minutu su se "grobari" obradovali trojci, i to Borisa Daloa. Uspeo je u jednom trenutku Široki da priđe na četiri poena razlike, ali je Partizan dobro odreagovao i sačuvao prednost za pobedu.

Naredni meč Partizan igra protiv Crvene zvezde u "večitom derbiju" 23. februara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA