Dva penala, crveni i Bajernov čas fudbala! Dijego Košta srušio Milan (VIDEO)

Golovima Tonija Krosa i Tomasa Milera u drugom poluvremenu aktuelni šampion Evrope slavio na Emirejtsu protiv Arsenala rezultatom 2:0 * Moćnom Atletiku dovoljan je samo jedan momenat

  • 2

Nema navijača Arsenala koji večeras neće sanjati deveti minut meča njihovog tima protiv Bajerna iz Minhena u osmini finala Lige šampiona. Da je Mesut Ozil uspeo da iskoristi jedanaesterac načinjen upravo nad njim, pitanje je kako bi se ovaj susret završio, ali je Bajern u drugom poluvremenu slmio otpor ''tobdžija'' i slavio rezultatom 2:0 (0:0), uprkos promašenom penalu Alabe u 41. minutu.

Osim što je u 54. minutu postigao gol, Toni Kros je dao ukupno 100. pogodak za Bajern u svim takmičenjima ove sezone, a uspeo je i da ponovi uspeh iz prošle godine kada je takođe bio strelac na Emirejtsu. Tačku na ovaj trijumf stavio je rezervista Tomas Miler čime su šanse Arsenala svedene na minimum.

 

A nije tako izgledalo na početku! Nošeni podrškom navijača ''tobdžije'' su silovito krenule ka gol Nojera i prvu veliku šansu su imali u pomenutom devetom minutu kada je Boateng oborio Ozila u šesnaestercu, a ovaj nije bio precizan. Tačnije, Nojer je odbranio šut sunarodnika.

Ključni momenat meča dogodio se pred kraj poluvremena kada je Šćešni oborio Robena u kaznenom prostoru, dobio crveni karton i ostavio drugare na cedilu. Alaba nije realizovao penal, ali brojčanu nadmoć na terenu Bajern jeste u 54. minutu preko Krosa i Milera u 88. čime je nastavljen impresivan niz ''bavaraca'' na Ostrvu.

Podsetimo, prethodna dva puta u nokaut fazi Bajern je bio uspešniji od Arsenala, a na dobrom su putu i treći put to da učine.

Golom Dijega Košte u 83. minutu Atletiko je opravdao ulogu favorita na meču sa Milanom iako su ''rosoneri'' bili bolji rival sve do primljenog gola - 1:0 (0:0)

Posrnuli italijanski gigant nije izvadio belu zastavicu pred, ove sezone, fenomenalnim Atletikom. Ređali su se napadi Milana, a u glavnoj ulozi je bio Kaka koji je najpre pogodio stativu, da krajem prvog dela i loše šutirao iz neposredne blizine. Bio je Milan konkretniji i u nastavku, ali je sjajni Dijego Košta iskoristio šansu koja mu se ukazala za četvrti uzastopni trijumf na tlu Italije

LŠ, osmina finala:

Arsenal - Bajern 0:2

(Kros 54, Miler 88)

Milan - Atletiko Madrid 0:1

(Dijego Košta 83)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • <>

    19. februar 2014 | 20:32

    I opet Podolski nije medju starterima, pritom stavlja Sanogoa umesto Zirua.....

  • Meenes

    20. februar 2014 | 00:25

    Zato i nije veliki trener i nikad nece ni biti.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA