Ivana Španović odbranila zlato na Balkanijadi uz nacionalni rekord!

Naša atletičarka skočila je u dalj 6,92 metra na poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo od 7 do 9. marta i popravila svoj dosadašnji rekord od 6,73

  • 5

Ivana Španović je fenomenalna na početku ove sezone. Na Balkanijadi u Istanbulu uspela je da odbrani zlatnu medalju sa prethodnog takmičenja i postavila novi nacionalni rekord u dvorani i što je ujedno i drugi najbolji rezultat na svetu ove godine.

Naša atletičarka skočila je u dalj 6,92 metra na poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo u dvorani od 7 do 9. marta i popravila svoj dosadašnji rekord na zatvorenom od 6,73, ali i na otvorenom koji je iznosio 6,82, čime je zauzela prvu poziciju na Balkanskim igrama.

- Svako pomeranje granica najboljeg rezultata me čini presrećnom, i to je ono zbog čega treniram i čemu uvek težim. Ispunili smo planirano i idemo dalje - rekla je Španovićeva nakon osvajanja medalje i dodala da uprkos sjajnom rezultatu misli da ima još mesta za napredak pre šampionat sveta.

- Moram da priznam da skok nije bio potpuno idealan, odnosno nismo imali mnogo vremena da usavršim skakanje iz punog zaleta i to je ono što me posebno raduje, jer znam da ima još mnogo prostora za pomeranje ličnog rekorda.Volim da se takmičim u Atakoj areni u Istanbulu, a Turci su zaista sjajni domaćini.

Najbolji rezultat ove godine vlasništvo je Ruskinje Svetlane Denjajeve (6,98) koja je ovaj rezultat ostvarila u Štokholmu.

Ivana je  na prošlom planetarnom šampionatu u Moskvi osvojila bronzanu medalju skokom od 6,82 metra, a zanimljivo novi nacionalni rekord ne bi joj doneo sjajnije odličje u ruskoj prestonici, jer je tamo za srebro bilo neophodno 6,99, a za zlato 7,01.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA