LŠ: Real šesticom ponizio Šalke, Čelsi odoleo u paklu Istanbula (VIDEO)

''Kraljevski klub'' deklasirao Šalke rezultatom 6:1 i tako zabeležio tek drugu gostujuću pobedu u Nemačkoj na 26 mečeva * Čelsi i Galatasaraj odigrali prvi nerešeni meč u osmini finala (1:1)

  • 2

Otišli su na gostovanje u Gelzenkirhen praćeni lošom tradicijom gostovanja u Nemačkoj i samo jedne pobede u 25 mečeva, ali se fudbaleri Reala vraćaju kući sa četvrtfinalem u džepu pošto su deklasirali Šalke rezultatom 6:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Da će Real trijumfovati bilo je jasno već posle prvih 20 minuta kada su Benzema i Bejl nagovestili da će ''kraljevski tim'' ostati jedini neporaženi uz Atletiko u LŠ. Nošeni fanatičnom podrškom Šalke je pokušao da se oslobodi velikog pritiska Madriđana i ostave koliko toliko pozitivan utisak u prvom zvaničnom meču sa klubom sa najviše evropskih titula, ali ih je u drugom poluvremenu zadesila prava tragedija.

Najpre je Ronaldo u 52. postigao svoj 10. gol u LŠ ove sezone da bi Benzema i Bejl nastavili tamo gde su stali u prvom delu i već posle 70. minuta na semaforu je stajalo 0:5. Portugalac se u 90. minutu pridružio saigračima i postigao svoj drugi, a za real šesti gol da bi nedugo zatim bivši napadač Reala Klas Jan Huntelar postigao konačan rezultat 6:1.

Prvi nerešen susret u mečevima osmine finala odigrali su fudbaleri Galatasaraja i Čelsija (1:1). Iako je engleski tim vodio još od 9. minuta golom Fernanda Toresa, defanzivac Galate Šejđu se u 65. minutu pobrinuo da njegov tim ostane na samo jednom porazu u prethodnih osam mečeva u elitnom takmičenju.

Zanimljivo, ovo je bio prvi gol Turaka protiv Čelsija s obzirom na to da su u prethodna dva meča primili čak šest, ali i gol koji ostavlja nadu izabranicima Roberta Manćinija da mogu da se dokopaju četvrtfinala.

Bio je ovo i susret pun zagrljaja pošto je glavna uzdanica Galate bivši napadač Čelsija Didije Drogba, ali tu je i Vesli Snajder kojeg je Žoze Murinjo trenirao u Realu. Drogba nije bio opasan po gol Čeha, što svedoči i pokušaj simuliranja faula posle duela sa Ivanovićem, ali sudija nije naseo na ovaj trik legendarnog napadača.

Pored golova, zanimljiv detalj dogodio se i krajem prvog poluvremena kada je Džon Teri nesportski reagovao i tako sprečio domaći tim da ranije izjednači, pošto je gol Jilmaza poništen.

LŠ, osmina finala:

Šalke - Real Madrid 1:6

(Huntelar 90 - Benzema 13, 57, Bejl 21, 69, Ronaldo 52, 89)

Galatasaraj - Čelsi 1:1

(Šejđu 65 - Tores 9)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Heisenberg

    26. februar 2014 | 23:28

    Ovaj Anceloti je stvorio napadacku masineriju gde svaki igrac moze da da gol. Preozbiljni su...

  • Fex

    27. februar 2014 | 09:08

    Kažu da gol Huntelara vredi dva. Znači još samo dva takva i jedan"običan" iz prošli su:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA