DRAMA SRPSKOG OLIMPIJCA: Zbog bolesti srca završava karijeru?!

Reprezentativac u tekvondou Damir Fejzić (19) zbog urođene srčane mane mora da prestane sa sportom, a bio je velika uzdanica za medalju u Riju 2016. * Svi kardiolozi u Srbiji su mi zabranili da treniram. Idem u Italiju kod jednog od najboljih stručnjaka i ako i on kaže ne, onda je gotovo

  • 6

Želeo je da donese Srbiji medalju sa Olimpijskih Igara u Riju, želeo je da postane jedan od najboljih srpskih sportista svih vremena, ali sudbina je htela drugačije.

Taman kada je trebalo da krene u stvaranje još boljih rezultata, da svoj talenat pretoči u kvalitet, mladi tekvondista Damir Fejzić (19), najmlađi učesnik Olimpijskih Igara u Londonu sa 18 godina, najverovatnije će zbog bolesti morati da završi karijeru.

Damir ima srčanu manu (Aorta bicuspida s blago dilatiranom ascedentnom aortom) što u prevodu na srpski znači da mu je srčana aorta proširena i da postoji rizik od pucanja pri naporima, što još više dolazi do izražaja u sportu kojim se bavi.

A samo godinu dana ranije osvojio je zlatnu medalju na prestižnom turniru u Zagrebu, koji je u rangu Evropskog prvenstva.

VELIKI ŠOK ZA MLADOG SPORTISTU

Poslednjih nekoliko meseci proveo na raznim istraživanjima, kod svih mogućih lekara u Srbiji i na kraju je odgovor je uvek bio isti: ZA TEBE VIŠE NEMA SPORTA!

Bio je to pravi šok za ceo tekvodno svet, jer je Damir važio za najperspektivnijeg srpskog takmičara, za momka od koga se očekivalo da na Olimpijskim Igrama u Riju 2016. donese medalju za Srbiju.

POSLEDNJA NADA U ITALIJI

Ostala mu je još jedna nada, uskoro ide kod najpoznatijeg svetskog sportskog karidologa u Italiju i ako on kaže "NE", gotovo je s tekvondom.

- Vrlo teško sam primio tu vest, jer sam 13 godina u sportu. Svi kardiolozi u Srbiji su mi zabranili da treniram i da se takmičim i to traje nekoliko meseci - kaže Damir za Telegraf.

On dodaje da već dva meseca prolazi kroz agoniju iščekivanja do poslednjeg pregleda u Italiji.

- Olimpijski komitet Srbije je organizovao da odem kod najboljeg karidologa u Italiju i evo čekam. Trebalo je još ranije da odem, ali je taj lekar bio u Sočiju, pa bih ovih dana trebalo da ga posetim. Ako on kaže da ne smem, to je to. Završio sam karijeru - kaže tužno Fejzić.

On je istakao da ne trenira već neko vreme tekvondo, već samo lagano trčkara, dok ne ode u Italiju na konačnu odluku.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzonson

    4. mart 2014 | 16:59

    Podrska ovom momku!

  • lilijana

    4. mart 2014 | 17:18

    Samo napred glavu gore, nista nije vaznije od zdravja i zivota. Puno pozdrava i podrske za tebe i tvoje roditelje.

  • Mario Dujic

    4. mart 2014 | 21:31

    Moj brat No 1. retki su ovakvi talenti i ovakvi borci kao sto je moj brat Damir !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA