MRŠAVA POBEDA: Zvezda sa plus šest putuje u Litvaniju! (VIDEO)

 
  • 0

Crveno-beli su uspeli i treći put ove sezone da savladaju Lijetuvos Ritas, ovog puta sa 88:82, a videćemo da li će ova razlika biti dovoljna za prolazak u četvrtfinale Evrokupa

Zvezda sa plus šest putuje u Litvaniju! Crveno-beli su u prvoj utakmici osmine finala Evrokupa savladali Lijetuvos Ritas sa 88:82, a za nedelju dana će ovu prednost braniti u revanšu!

I treći put ove sezone Zvezda je savladala Lijetuvos Ritas, posle dva meča u grupnoj fazi Evrolige, sada i u najznačajnijem meču s obzirom da je reč o eliminacionoj fazi Evrokupa.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Boban Marjanović sa 21 poenom, a dvocifreni su bili i Tadija Dragićević sa 16 i Nelson sa 13. I u redovima Ritasa trojica igrača su imala zapažen učinak od kojih je Seibutis sa 17 poena bio najbolji, dok je Gecevičijus postigao 14, a bivši plej Zvezde Kuk 13.

Nervozno su obe ekipe počele meč u Pioniru, a iznenađenje u prvoj petorci Zvezde bio je mladi Tejić koji je u prvih nekoliko minuta uputio čak tri šuta ka košu i jednom bio precizan.

Litvanci su brzim kontranapadima i šutem za tri poena stvorili prednost od četiri poena, dok je Zvezdu u priključku u prvih deset minuta držao nezaustavljivi Bobi Marjanović sa 11 poena. Uz njega jedini raspoložen za igru bio je Slovenac Jaka Blažič sa šest poena, dok je kod gostiju najefikasniji Palasios sa 11.

Crveno-beli su otvorili drugu deonicu prvom trojkom na meču, a precizan je bio kapiten Marko Simonović, koji je zatim i atraktivno zakucao. Čvrstom odbranom i serijom 9:2 Zvezda je stigli do prednosti 32:29, a na poluvremenu imaju četiri poena viška 45:41.

Crveno-beli su preokret u drugoj četvrtini napravili upravo litvanskim oružjem, šutem iz daljine, a za tri poena osim Simonovića bili su precizni Nelson i Lazić koji je bio pogodio uz zvuk sirene na isteku prvog poluvremena.

Seriju od 5:0 u finišu prvog poluvremena Zvezda je produžila početkom drugog dela sa još sedam poena čime su stekli prvu dvocifrenu prednost 52:41. Ipak, gosti su odgovorili istom merom i serijom 13:3, koja je počela namernom ličnom greškom Nelsona stigli na samo poen zaostatka 55:54.

Zvezda je uz veliku pomoć sa tribina uspela da napravi novu dvocifrenu razliku 70:60 do kraja trećeg perioda, u kojoj je tek prve poene na meču i to trojku postigao Dženkins, a precizan iza linije 6,75 bio je i Tadija Dragićević.

Litvanci su u poslednjih deset minuta uspeli gotovo da prepolove prednost Zvezde. Lijetuvos je pomalo srećno u poslednjim sekundama napada, kao kada je Sibutis iz gotovo neizlazne pozicije pogodio za dva poena, ali i uz dve trojke Kuka uspeo da uvede meč u neizvešnu završnicu.

Na samo tri minuta pre kraja utakmice crveno-beli su imali samo dva poena prednosti 80:78, ali je jedan od najboljih u Zvezdinom dresu, Tadija Dragićević, poenima u finišu dao nadu crveno-belima pred revanš u Litvaniji.

REZULTATI 1/8 FINALA EVROKUPA:

Sreda:

Himik - Ankara 75:71

Valensija - Himki

Ulm - Hapoel Jerusalim 89-87

Sasari - Alba

Nimburk - Uniks 58-91

Crvena Zvezda - Lijetuvos 88-82

Utorak:

Budiveljnik - Nanter 86-82

Bešiktaš - Nižnji 88-71

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA