NBA tandem Pavlović - Kinzi predvodio Partizan do ubedljive pobede! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli odigrali sjajan meč u devetom kolu Top 16 faze Evrolige i savladali minhenski Bajern u "Kombank areni" - 70:55

  • 11

Druga pobeda za Partizan u Top 16 fazi Evrolige! Crno-beli su uspeli da se revanširaju Bajernu u devetom kolu, za poraz u Minhenu - 70:55 (19:9, 25:19, 16:17, 10:10).

Ovaj put je slavio Duško Vujošević nad Svetislavom Pešićem. U Minhenu je srpski šamoion 9. januara grešio i ispustio pobedu (65:71), ali je u "Areni" priredio sjajnu igru, od prvog od 40. minuta. Iako je Bajern pokazao zašto je najbolji u ofanzivnom skoka, izgubio je previše lopti, što je samo doprinelo da pobeda crno-belih bude ubedljivija. Još važnije - da bude sa razlikom više od šest poena.

Potpuno uživanje pred oko deset hiljada navijača (među kojima su bili i PAOK-ovi) priredili su košarkaši sa NBA iskustvom, Aleksandar Pavlović i Tarens Kinzi! Njih dvojica su kombinovano postigli 29 poena za poluvreme, više nego cela ekipa Bajerna! Odsustvo najboljeg srelca Evroige, Bogdana Bogdanovića, nije se osetilo zahvaljujući odličnom tandemu.

Obojica su meč završili sa po 21 poenom. Pavlović je za tri šutirao 3/6 i zabeležio pet skokova, dok je Amerikanac imao i četiri skoka. Milenko Tepić je dodao devet poena, a Žofri Lovernj osam.

Nihad Đedović je na drugoj strani ubacio 12 poena, Jasin Idbihi deset. Bencig i Štajger su ubacili po osam poena. Nekadašnji igrač Crvene zvezde Boris Savović meč je završio sa tek dva poena. Malkom Dilejni i Džon Brajant su bili znatno ispod svog proseka - prvi je postigao dva, a drugi sedam poena.

Partizan je odigrao najbolje prvo poluvreme u Top 16 fazi, a to su najavili Lovernj i Pavlović od samog starta. Pristup crno-belih je bio odličan, sa jakom odbranom koja je unervozila nemačku ekipu.

Pavlović je već u prvoj deonici upisao devet poena, bio je odličan sa distance kao i u prodoru, tako da je bio i najzaslužniji za prvo rezultatsko odlepljivanje, koje je "išlo" do 17:5. Bavarci su morali da pređu na zonsku odbranu, a posle Pešićevog tajm-auta su uspeli da konsoliduju igru toliko da crno-beli na prvi dvominutni odmor odu sa deset poena viška. Tarens Kinzi nije bio starter, ali čim je ušao na teren, razgoropadio se. Celu "Arenu" je digao na noge zverskom blokadom u poslednjim sekundama četvrtine.

Onda je Amerikanac u nastavku nastavio u svom stilu - "nosio" je ekipu u drugoj deonici i bio sjajan partner Pavloviću. Ispod koša su se dobro snalazili i Musli i Gagić, a neutrlisani su napadi plejmejkera Dilejnija, kao i Brajanta. Iako su gosti u jednom momentu prišli na šest poena zaostatka, crno-beli su nagazili i ponovo se odlepili na dovcifrenu prednost, koja je u jednom trenutku bila +18. Na poluvremenu je bilo 44:28.

Posle prvih 20 minuta, Kinzi je ubacio 17 poena, a Pavlović 12.

Bencig je trojkom a potom i poenima sa penala otvorio poluvreme, ali su odgovorili Pavlović trojkom i Lovernj atraktivnim polaganjem. I dalje su crno-beli sve kontrolisali, pa čak i posle skoro desetominutne pauze zbog tehničkih problema sa semaforom. Tada je zbog pljuvanja Pešića morao da reaguje Vujošević.

To ipak nije uticalo na ritam crno-belih, koji su u poslednju četvrtinu ušli sa 15 poena više. U poslednjoj deonici su obilovali promašaji na obe strane, pa su se i crno-beli umalo previše opustili, ali ne toliko da se ugrozi ubedljiva pobeda.

PARTIZAN: Tepić 9, Aranitović, Lovernj 8, 10sk, Pavlović 21, Dalo, Milutinov, Gagić 2, Musli 7, Šalić, Andrić 2, Kinsi 21, Bezbradica.

BAJERN: Trutman 2, Haman, Šafarcik 4, Tompson, Štajger 8, Bencing 8, Đedović 12, Cipser, Dilejni 2, Idbihi 10, Savović 2, Brajant 7.

GRUPA H

Žalgiris - CSKA 86:88

Partizan - Bajern 70:55

Lokomotiva - Makabi sreda 17.00

Galatasaraj - Real Madrid sreda 19.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    6. mart 2014 | 23:12

    Parni valjak je upalio masinu i opet melje !!! Samo je Bog iznad nas i niko vise !!! Partizan-MIT ili cudo !!! Ne damo titule !!!

  • Raja

    6. mart 2014 | 22:09

    Razbijajjjj

  • Grobarcina70

    6. mart 2014 | 22:52

    Svabe se usrali, pa skinuli gace..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA